ATSO Başkanı Tosunoğlu: Kurban kesimine yönelik

ATSO Başkanı Tosunoğlu: Kurban kesimine yönelik bir planlama yapılması uygun olur


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Latif Tosunoğlu, Kurban kesimine yönelik bir planlama yapılması uygun olur dedi.
     Tosunoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede hayvan sıkıntısının en büyük nedeninin, hayvan kesimlerinin dengesiz olarak yapıldığından kaynaklandığını belirtti.
     Özellikle kurbanlık kesimlerinde bir planlamanın yapılması gerektiğine dikkati çeken Tosunoğlu, şunları kaydetti:
     İfadem kimsenin kurban kesmemesi yönünde anlaşılmasın. Hayvan ithal etmek zorunda kalan bir ülkeyiz. O zaman buna bir önlem alınması lazım. Dışarıda hayvan getireceğimize bizdeki hayvan kesiminde bir planlama yapılabilir. Örneğin dişi hayvan yerine diğeri tercih edilebilir. Üretmeyen hayvan varken, üretilen hayvanın kesilmesi ekonomiye büyük bir zarar. Benim dikkat çekmek istediğim nokta bu.
     Diğer türlü hep ithal hayvana muhtaç kalınacağını ve hayvan piyasasında krizlerin sürekli olabileceğini ifade eden Tosunoğlu, Bizim hayvan piyasası için içimizde bir önlem ve tedbir almamız lazım. Düşünün kurbanlıkların hepsinin dişi olduğunu, ister istemiz bu bir kriz oluşturur. Fikrim bu açıdan bir planlama yapılması uygun olur diye konuştu.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber ATSO Başkanı Tosunoğlu: Kurban kesimine yönelik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER