Avcılar yaban hayatını unutmadı

Avcılar yaban hayatını unutmadı -Çetin kış şartlarında yaban hayvanlarının aç kalmaması için doğaya 1 ton yem bırakıldı


SİVAS (A.A) - Sivas Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübünce, çetin kış şartlarında yaban hayvanlarının aç kalmaması için doğaya yaklaşık 1 ton yem bırakıldı.
     Sivas-Kayseri Karayolu Taşlı Dere mevkisinde gerçekleşen yem bırakma programına katılan Orman ve Su İşleri Sivas Şube Müdürü Selami Şahinbay, yemleme faaliyetinin tüm avcı dernekleri açısından örnek teşkil edecek güzel bir çalışma olduğunu belirtti.
     Şahinbay, Özellikle son yıllarda ülkemizde av-yaban hayatında popülasyon olarak ciddi düşüşler söz konusu. Yürütülecek bu ve benzeri faaliyetler, avcılarımızın da doğal yaşama, av-yaban hayatına sahip çıktığını göstermesi açısından çok önemli dedi.
     Müdürlük olarak yemleme faaliyetlerine devam edeceklerini belirten Şahinbay, Vatandaşlarımızın doğaya duyarlı olarak çetin kış şartlarında yaban hayvanlarının yanında duruyor olmalarını göstermeleri gerekiyor. Bu çok önemli. Diğer bir önemli husus da bilinçli yemleme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi. İlimizde bazı mevkilerde duyarlı vatandaşlar av yaban hayatına yemleme yapmaya çalışıyor. Bu noktada Şube Müdürlüğümüzle koordineli çalışırlarsa daha sağlıklı olur diye konuştu.
     Sivas Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Başkanı Rasim Akkaya ise, yaban hayatının ülkenin ulusal meselesi olduğu dile getirerek, şunları kaydetti:
     Türkiyedeki bütün avcılık derneklerine de bu tür faaliyetlerin yapılmasına özen göstermelerini tavsiye ediyorum. İnşallah bu doğayı hep beraber kurtarırız. Ülkemizin gelecek nesilleri için çok iyi bir miras bırakırız. Atatürk bu ülkeyi kurtardı. Bizler de doğayı kurtarmak için mücadele vereceğiz. Bu hepimizin görevidir.
     Kış şartlarında yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlandığını kaydeden Akkaya, özellikle ev hanımlarının sofradan artan ekmekleri çöpe atmamasını, pencere önlerine koymalarını istedi.
     Akkaya, Bugün 1 ton kadar yem bırakacağız. Kış boyu yem bırakacağız. Sadece bizler değil, herkesin bu işe eğilmesi gerekir. Herkes bir sorumluluk taşırsa ülkedeki doğal dengeyi kurtarırız diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Şahinbay, Akkaya ve avcılar, çuvallar içerisinde getirdikleri yemleri doğaya bıraktı.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Avcılar yaban hayatını unutmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER