AVMlerle rekabette İzmirli ünlülerden destek isteyecekler

AVMlerle rekabette İzmirli ünlülerden destek isteyecekler -Dünyanın en eski çarşıları arasında gösterilen tarihi Kemeraltı Çarşısında esnaf, alışveriş merkezleri karşısındaki kan kaybını İzmirli ünlülerin desteğiyle durdurmak istiyor


İZMİR (A.A) - Tolga Albay - Dünyanın en eski çarşıları arasında gösterilen tarihi Kemeraltı Çarşısında esnaf, alışveriş merkezleri karşısındaki kan kaybını İzmirli ünlülerin desteğiyle durdurmak istiyor. Çarşı esnafı, İzmirden yetişen Sezen Aksu, Mustafa Denizli, Ertuğrul Özkök gibi ünlülerden destek isteyecek.
     Tarihi Kemeraltı Çarşısı Derneği Başkanı İlyas Gönen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 31 Ekimde yapılan olağanüstü genel kurul sonrasında başkanlığa seçildiğini, esnafın derneğine sahip çıkmaya başladığını ve üye sayılarının 15 günde 900den 1400e yükseldiğini anlattı.
     Çarşıyı bu süreçte Vali Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartanın ziyaret ederek desteklerini açıkladıklarını belirten Gönen, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımın da ilk İzmir programında çarşıyı ziyaret etmek isteğini bildirdiğini ifade etti.
     Kemeraltına yeni bir heyecanın geldiğini, çarşının sorunlarını tüm yöneticilerin bildiğini dile getiren Gönen, Bunların çözümü konusunda umutlarımız daha da arttı. Kısa süre içinde Kemeraltında büyük değişimler ve ilerlemeler yaşanacak. Buna gönülden inanıyoruz dedi.
    
     -En büyük sorun AVMlerle rekabet edememek-
    
     Kemeraltı esnafının en büyük sorununun alışveriş merkezleriyle rekabet edememek olduğunu öne süren Gönen, AVMlerden daha kaliteli, çeşitli ve daha uygun fiyatlı seçenekler sunulmasına rağmen çarşının hak ettiği ilgiyi çekemediğini söyledi.
     Yeni dönemde tüketicinin dikkatini çarşıya daha fazla çekebilmek amacıyla yerel yönetimlerle işbirliği içinde alışveriş festivalleri düzenleyeceklerini ifade eden Gönen, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartanın yılbaşı öncesi çarşıda alışverişi canlandırmak için otobüs seferleri düzenleyeceğini, esnafın da bu döneme özel yüzde 10 indirim uygulayacağını dile getirdi.
     İlyas Gönen şöyle konuştu:
     Kemeraltı İzmirdir. Adı İzmir ile özdeşleşen, iş yaşamlarında zirveye çıkmış insanlar da çocukluklarında, gençlik yıllarında Kemeraltından alışveriş etmiştir. Hatta bir çoğunun ya kendisi ya büyükleri burada çalışmıştır. Kemeraltının sadece bir ticaret değil, İzmirin kalbi olduğunu anlatmak için İzmirli ünlülerden destek isteyeceğiz. Sezen Aksu, Mustafa Denizli, Ertuğrul Özkök gibi hemşehrilerimizi Kemeraltı gönüllüsü yapmayı ümit ediyoruz. Onları Kemeraltında ağırlayarak çarşıyla ilgili anılarını dinlemek, önerilerini almak istiyoruz. Gelecek dönemde kendilerine davetlerimizi yapacağız.
    
     -Yeni yapıyla çarşı kurtulacak-
    
     Gönen, çarşının geleceği için çok önemli gördükleri Tarihi Çarşılar Yasa Tasarısının TBMM gündeminde olduğunu, tasarının kısa zamanda yasalaşması halinde çarşının özerk bir yönetime kavuşacağını, böylelikle AVMlerle aynı kulvara gireceklerini söyledi.
     Yeni yapıyla çarşıların bir AVM gibi yönetileceğini, güvenlik, temizlik, düzenleme ve denetim, bina restorasyonları, esnafın eğitimi, tanıtım ve pazarlama gibi etkinlikleri kendilerinin yapacağını anlatan Gönen, Yeni yapıyla Kemeraltının tüm sorunları çözülmüş olacak. Bu sorunları esnaf yine kendisi çözecek. Bu yapının kurulmasıyla Kemeraltı sadece Türkiyenin değil, dünyanın en bilinen alışveriş bölgeleri arasına girecektir diye konuştu.
    
     Muhabir: Tolga Albay / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber AVMlerle rekabette İzmirli ünlülerden destek isteyecekler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER