Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri

Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri -Ödüllere başvurular 1 Hazirana kadar KOSGEBe yapılabilecek


ANKARA (A.A) - Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri için başvurular 1 Hazirana kadar KOSGEBe yapılabilecek.
     KOSGEBten yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Komisyonunun sponsorluğunda, 2006den beri verilen Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri yarışması için Türkiyeden 2 aday belirleyerek Komisyona bildirme görevinin KOSGEBte olduğu belirtildi.
     Bu yılki ödüller için KOSGEBe yapılacak başvurular arasından belirlenecek 2 adayın Avrupa Komisyonuna bildirileceği ve bu adayların 7 kişilik uluslararası jüri tarafından değerlendirileceği ifade edilerek, şu bilgilere yer verildi:
     Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri, işletmeleri ve girişimciliği en başarılı şekilde teşvik edenleri belirlemek, en iyi girişimcilik uygulamalarını ve politikalarını sergilemek, girişimciliğin katma değeri üzerine farkındalığı arttırmak ve potansiyel girişimcileri cesaretlendirmek amacını taşıyor. Ödüller, Girişimcilik Ruhunun Geliştirilmesi, Yeteneklere Yatırım Yapmak, Girişimcilik Ortamının Geliştirilmesi, İşletmelerin Uluslararasılaştırılmasının Desteklenmesi ve Sorumlu Girişimcilik kategorilerinde verilecek.
     Değerlendirmeler sonunda belirtilen her kategori için birer başarı ödülü, ayrıca kategoriler içerisinden seçilen en yaratıcı ve en ilham verici girişimcilik uygulamasına ise Jüri Büyük Ödülünün verileceği vurgulanarak, uygulamaların son 2 yılda gerçekleştirilmiş, orijinal, yenilikçi ve tekrarlanabilir olması ile yerel ekonomiye ve yerel paydaş ilişkilerini geliştirmeye yönelik katkıları açısından değerlendirileceği bildirildi.
     KOSGEBin, 2011de seçtiği, Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezinin Birlikte Daha Fazlasını Yapabiliriz projesi Girişimcilik Ruhunun Geliştirilmesi kategorisinde 1. ödülünü kazanmıştı.
     (ÖZC-NİF)
<< Önceki Haber Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER