Avukat başörtülü girince duruşmanın ertelenmesi

Avukat başörtülü girince duruşmanın ertelenmesi -Malatya Barosu Başkanı Kutlubay: -Özgürlükler ve insan hakları bakımından bu yargıç sınıfta kalmıştır


MALATYA (A.A) - Malatya Barosu Başkanı Eyüp Kutlubay, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalakın eşi avukat Zübeyde Kamalakın Ankara Adliyesinde görülen bir davaya başörtüsüyle girmesi üzerine, mahkemenin yargılamayı ertelemesine ilişkin, Özgürlükler ve insan hakları bakımından bu yargıç sınıfta kalmıştır dedi.
     Kutlubay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Danıştay 8. Dairesinın, Türkiye Barolar Birliğinin meslek kurallarında yer alan avukatların başları açık görev yapacaklarına ilişkin düzenlemenin yürütmesini durdurduğunu anımsatarak, karar öncesi ve sonrasında da Malatya Adliyesinde avukatların başörtülü olarak duruşmalara katılabildiklerini ve hiçbir zaman sorun yaşamadıklarını dile getirdi.
     Avukatların başörtülü olarak davaları izleyebilmelerinin temel insan haklarından biri olduğunu ifade eden Kutlubay, hukukçunun giyiminin kendi özgürlük alanı olduğunu vurguladı.
     Ankara Adliyesinde meslektaşları Zübeyde Kamalakın maruz kaldığı tutum nedeniyle üzüntü yaşadıklarını dile getiren Kutlubay, Artık üniversitelerde de bu sorun aşılmıştır ve tüm siyasi partilerin ciddi bir mutabakatı var. Toplumsal barışı zedeleyecek bu tutumun hiç gereği yok. Olayı kınıyoruz. Bu olayın yaşanmasına neden olanın bir yargıç olması bizi ziyadesiyle üzmüştür. Bu, Türkiyenin geldiği noktada bize yakışmayan bir olaydır. Özgürlükler ve insan hakları bakımından bu yargıç sınıfta kalmıştır diye konuştu.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Yeter Erdine
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Avukat başörtülü girince duruşmanın ertelenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER