Avukatlar Haftası

Avukatlar Haftası -Sivas Baro Başkanı Eliş: Bizler her zaman, her yerde zulmün ve haksızlığın karşısında yer aldık. Hiçbir nesnel ayrım gözetmeksizin hukukun üstünlüğüne inandık ve bağlandık


SİVAS (A.A) - Sivas Barosu Başkanı Muharrem Eliş, avukatların her zaman, her yerde zulmün ve haksılığın karşısında olduklarını, hiçbir nesnel ayrım gözetmeksizin hukukun üstünlüğüne inandıkları ve bağlandıklarını söyledi.
     Sivas Barosu, Avukatlar Haftasını kutlamak ve Sivas basınıyla tanışmak için toplantı düzenledi. Sivas Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantının ardından Cumhuriyet Meydanınındaki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.
     Eliş, çelenk sunumunun ardından yaptığı konuşmada, dünyanın en onurlu ve en zor mesleklerinden birisinin avukatlık olduğunu belirtti. Eksilmeyen sorumluluk bilinciyle görevlerini yerine getirdiklerini ifade eden Eliş, Bizler her zaman, her yerde zulmün ve haksızlığın karşısında yer aldık. Hiçbir nesnel ayrım gözetmeksizin hukukun üstünlüğüne inandık ve bağlandık dedi.
     Avukatlık mesleğinin demokrasi ve hukukun teminatı olduğunu vurgulayan Eliş, Savunma makamını temsilcisi avukatlardır. Avukatlar yargı sisteminin asil unsurudur, bu nedenle anayasadaki yargı bölümünde yerini almalıdır. Devlet avukatı sadece zorunlu avukat ihtiyacı olduğunda değil her zaman önemsemelidir. Bu vesileyle Sivas Barosunun 80. kuruluş yıl dönümü ve 5 Nisan Avukatlar gününü kutluyor, Sivas Barosunu bugünlere taşıyan herkese minnet ve şükranlarımı sunuyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Tuba Karahan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER