Avustralyanın Çanakkale Konsolosundan Belediye Başkanı Dokuza

Avustralyanın Çanakkale Konsolosundan Belediye Başkanı Dokuza ziyaret


ÇANAKKALE (A.A) - Avustralyanın Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi, Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuzu, makamında ziyaret etti.
     Sergi, burada yaptığı konuşmada, yaklaşık 3 aydır Çanakkalede görevde olduğunu, kısa bir dönem olmasına rağmen yetkililerin çok iyi ev sahipliği gösterdiğini söyledi.
     Gelibolu Yarımadası ile Eceabatın kendileri için çok özel ve önemli bir yer olduğunu ifade eden Sergi, bölgeye Avustralyadan çok fazla turistin geldiğini bildirdi.
     Öncelikli görevlerinden birisinin buraya gelen Avustralya vatandaşlarına hizmet etmek, aynı zamanda gerekli hizmetleri sunan Türk yetkililerle de sürekli irtibatta bulunmak olduğunu dile getiren Sergi, şöyle dedi:
     Bizler ne tür katkılar sağlayabiliriz düşüncesiyle yerel sivil toplum örgütleriyle ortak bir çalışma da yaptık. En azından katkıda bulunmak amacıyla önümüzdeki haftalarda Eceabat ile Kilitbahir, Bigalı, Alçıtepe ve Seddülbahir köylerine metal çöp konteynerleri bağışlama niyetimiz var. Avustralyada kutlanan Dünya Temizlik günü ile senkronize olarak gerçekleştirdiğimiz bu projeyi seçmemizin amacı gelecek kuşaklara daha temiz bir dünya bırakabilmek ve bu konuya dikkat çekebilmek. Ortak tarihimizi, dünya kültür tarihini ve dünya temizlik gününü öne çıkarabilmek amacıyla böyle bir etkinliğin uygun olacağını düşündük.
     Belediye Başkanı Kemal Dokuz da her iki ülkenin güzel ilişkilerinin neticesi olarak, geçtiğimiz yıllarda Eceabat Belediyesi ile Avustralyadaki Oberon Şehrinin kardeş şehir olduğunu anımsattı.
     Bu gelişmeyi her iki ülkenin kardeşlik ilişkilerinin bir meyvesi olarak gördüğünü ifade eden Dokuz, şöyle konuştu:
     1915 yılında topraklarımızda gerçekleşen savaşın ardından bu olaydan ders çıkaran her iki ülkenin halkları, geleceğe daha umutla bakıyor. Dünya da güzelliklerin, barışın sembolize olacağı adımları atmamız gerekiyor. Bizler her iki ülkenin temsilcileri olarak gelecek nesillere dünyada savaşların, kanın, gözyaşının olmayacağı, barışın, insanlık sevgisinin yeşereceği bir dünyaya ulaştırma çabası içerisinde olacağız. İlçemize bundan önceki zamanlarda yürüttükleri projelerden, önümüzdeki zaman dilimi içerisinde yürütecekleri projelerden dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Her iki ülkenin halklarının ve temsilcilerinin başarılı işlere imza atacağını düşünüyorum.
     Daha sonra Konsolos, Belediye Başkanı Dokuza, Avustralyanın simgesi olan küçük bir kanguru maskotunu, Dokuz da, Konsolos Sergiye Eceabat isimli kitap hediye etti.
    
     Muhabir: Bülent Ersöz/Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Avustralyanın Çanakkale Konsolosundan Belediye Başkanı Dokuza Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER