Avusturyanın Ankara Büyükelçisi Wölfer, Tarsusta

Avusturyanın Ankara Büyükelçisi Wölfer, Tarsusta -Wolfer, Hazreti İsanın 12 havarisinden biri olan Saint Paulun adını taşıyan kilise ve kuyuyla tarihi mekanları gezdi


MERSİN (A.A) - Avusturyanın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, Tarsus ilçesinde, Hazreti İsanın 12 havarisinden biri olan Saint Paulun adını taşıyan kilise ve kuyuyla tarihi mekanları gezdi.
     Ankarada faaliyet gösteren Tarsuslular Derneğinin organize ettiği gezi kapsamında kente gelen Büyükelçi Wöhler ve beraberindeki heyet, Dernek Başkanı Semih Özsu ve yönetim kurulu üyeleriyle Tarsusta, Kırkkaşık, Saint Paul Kilisesi, Kırkkaşık Çarşısı, Ulu Camii, Daniyel Peygamberin mezarının bulunduğu Makam Cami, Eski Tarsus Evleri, Saint Paul Kuyusu, Antik Roma Yolu ve Tarsus Şelalesini gezdi.
     Saint Paul Kuyusundan çıkrıkla çıkardığı suyu içen Wöhler, gezilerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Tarsusun 10 bin yıllık tarihinin birçok medeniyetleri bünyesinde barındıran güzel bir tarihi kent olduğunu belirterek, Tarsus ve Mersinden çok güzel duygularla ayrıldığını söyledi.
     Wöhler ve beraberindeki heyete Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü eşlik etti.
     Hazreti İsanın 12 havarisinden biri olan Saint Paulun adını taşıyan kilise ve kuyu, Hristiyanlarca kutsal hac yerlerinden birisi olarak kabul ediliyor.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Avusturyanın Ankara Büyükelçisi Wölfer, Tarsusta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER