Avusturya Cumhurbaşkanı Fischerin Türkiye ziyareti

Avusturya Cumhurbaşkanı Fischerin Türkiye ziyareti -Konuk Cumhurbaşkanı ve eşi, Didimde Apollon Taphınağı ve Milet Antik Kentini gezdi


AYDIN (A.A) - Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Türkiyeye gerçekleştirdiği özel ziyaret programı kapsamında, Didim ilçesindeki Apollon Tapınağı ve Milet Antik Kentini gezdi.
     Cumhurbaşkanı Fischer ve eşi Eşi Margit Fischer, Didime gelişinde Aydın Valisi Kerem Al, Jandarma Alay Komutanı Bülent Bulut, Belediye Başkanı Mümin Kamacı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel tarafından karşılandı.
     Apollon Tapınağını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Fischer, Alman Arkeoloji Enstitüsü İkinci Müdürü Dr. Martin Bachmanndan tapınakla ilgili bilgi aldı. Apollon Tapınağı çevresini de gezen Fischer çifti, gezi süresince hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Buradaki ziyaretin ardından Milet Müzesini ziyaret eden ve şeref defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Fischer, müze bahçesinde karşısına çıkan bir kaplumbağa ile yakından ilgilendi. Konuk cumhurbaşkanının kaplumbağanın kabuğunu okşayarak sevdiği an, eşi Margit Fischer tarafından fotoğraflanarak ölümsüzleştirdi.
     Konuk cumhurbaşkanı ve eşi, Didim ziyaretlerini Milet Antik Kentini gezerek noktaladı.
     Fischer çifti, daha sonra İzmirin Selçuk ilçesine gitti.
     Aydın Valisi Kerem Al, Avusturya Cumhurbaşkanı Fischerin ziyaretine ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, konuk cumhurbaşkanının ilçeden son derece memnun ayrıldığını ifade etti.
    
     Muhabir: Suat Deniz / Tolga Albay / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Avusturya Cumhurbaşkanı Fischerin Türkiye ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER