Ayder yeniden beyaz örtüye büründü

Ayder yeniden beyaz örtüye büründü -Dünyaca ünlü turizm merkezinde kar kalınlığı 40 santimetreye kadar ulaştı -Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Altun: Ayderde bir günde 4 mevsimi yaşayabilirsiniz


RİZE (A.A) - Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü Ayder Yaylasında dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı sonucu kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı.
     Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun, yaptığı açıklamada, ender bir tabiat yapısına sahip Ayder Yaylasında yılın her mevsiminde turizme hizmet vermeye çalıştıklarını belirtti.
     Ayderde bir günde 4 mevsim yaşanabileceğini, böyle güzelliklerin dünyada ender görüldüğünü dile getiren Altun, şunları söyledi:
     Ayder Yaylası doğal güzellikleri ve kaplıcasının yanı sıra mevsimsel güzellikleriyle de dikkat çekmektedir. Ayderde 15 gün önce kardelenler açmıştı ancak şimdi kar yağıyor. Bu, yöremizdeki doğal güzelliğin eseridir. Böylesi güzellikler dünyada ender görülmektedir.
     Turizmciler kar yağışı nedeniyle memnun olduklarını belirtirken, tatilciler ise mart ayında kar görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.
    
     Muhabir: Bülent İsmailoğlu
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Ayder yeniden beyaz örtüye büründü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER