Aydının 4 ürünü tescil bekliyor

Aydının 4 ürünü tescil bekliyor -Aydın Ticaret Borsası Başkanı Bosnalı: Aydın Zeytinyağı, Aydın Memecik Zeytini, Aydın Kestanesi Aydın Künarı olmak üzere 4 coğrafi işaret başvurusunda bulunduk


AYDIN (A.A) - Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, zeytinyağı ve memecik zeytini kestane ve künar için coğrafi işaret tescil başvurusunda bulunduklarını bildirdi.
     Bosnalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, borsa olarak yöresel ürünlerin korunmasına çok büyük önem verdiklerini belirtti.
     Tüm dünyada coğrafi işaretin, tüketiciler nezdinde artan önemi olduğuna dikkat çeken Bosnalı, şunları kaydetti:
     Coğrafi işaretler ürünün o bölgede üretildiğini ifade etmesi ile o yörenin tanınırlığına önemli katkılar sağlamaktadır. Yöresel ürüne ait özelliklerin tanımlanması ile de kalitenin ve ürünün güvenilirliğini garanti altına almaktadır. Sınai Haklar birimimizin destekleriyle Aydın Zeytinyağı, Aydın Memecik Zeytini, Aydın Kestanesi, ve Aydın Künarı olmak üzere 4 coğrafi işaret başvurusunda bulunduk cevap bekliyoruz. Zeytinyağı, memecik zeytini ve kestane için 2010 yılında künar için 2012 yılında başvuru yaptık. Başvurularımız Türk Patent Enstitüsü tarafından değerlendirme aşamasındadır. 2010 yılında yapılan başvurularımızın henüz sonuçlanmamış oluşu çalışmalarımızın hızını azaltsa da gayretimiz devam etmektedir. Tescil sürecinin uzun oluşu hedeflerimizi gerçekleştirmemizde zaman kaybına yol açmaktadır.
     Bosnalı, bundan sonraki süreçte de yöresel ürünlere sahip çıkarak, tarımsal değerlerimize değer katacaklarını söyledi.
    
     Muhabir: Suat Deniz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Aydının 4 ürünü tescil bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER