Aydıntepe Yeraltı Şehri Kalesinin aydınlatması

Aydıntepe Yeraltı Şehri Kalesinin aydınlatması -Aydıntepe Belediye Başkanı Eraslan: Yeraltı şehrinde aydınlatmanın ilkel şekilde devam etmesi, belediyemize büyük masraf getiriyor


BAYBURT (A.A) - Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, Aydıntepe Yeraltı Şehri Kalesini aydınlatmanın ilkel şekilde devam etmesinin, belediyeye büyük masraf getirdiğini söyledi.
     Eraslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1999 ile 2000 yılları arasında yapılan arkeolojik kazılar sonucunda bulunan Aydıntepe Yeraltı Şehri Kalesinin bölge turizmi açısından önemli yere sahip olduğunu belirterek, tarihi mekana giriş ve çıkışları yeniden dizayn etmek istediklerini ifade etti.
     Yeraltı şehrindeki aydınlatma ile ilgili sorunlar bulunduğunu vurgulayan Eraslan, şöyle devam etti:
     Yeraltı şehrinde aydınlatmanın ilkel şekilde devam etmesi, belediyemize büyük masraf getiriyor. Sistemin sürekli arızalanması bizi zor duruma sokuyor. Ayrıca bu durum tarihi esere yakışmayan bir hadise. Bunun için daha otantik sistemler geliştirme çalışmalarımız var. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğüne projeler sunduk. Ayrıca bakanlığın bu tür yeraltı şehirleri için ayırdığı ödenek var. Ancak henüz ödenek bizim elimize ulaşmadı. Uğraşımız, bu ödenekten yeraltı şehrine bir miktar kaynak aktarabilmek. Başka bir beklentimiz ise Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansına ışıklandırma ile ilgili sunduğumuz projenin kabul edilmesi. İnşallah projemiz kabul edilir.
    
     Muhabir: Seyfullah Kaya / Burak Altunöz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Aydıntepe Yeraltı Şehri Kalesinin aydınlatması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER