Ayının yuvarladığı taş çobanı yaraladı

Ayının yuvarladığı taş çobanı yaraladı -Erzurumda hayvanlarını otlatırken ayının kaçarken yuvarladığı taşla yaralanan çoban, hayati tehlikeyi atlattı


ERZURUM (A.A) - Erzurumda hayvanları otlatırken ayının yuvarladığı taşla yaralanan çoban, 4 gün yoğun bakımda kaldı, hayati tehlikeyi atlattı.
     Aziziye ilçesine bağlı Aynalıkale köyünde hayvanlarını otlatırken, ayının yuvarladığı taşın isabet etmesi sonucu yaralanan 44 yaşındaki Mevlüt Dilekçi, ambulans helikopterle kaldırıldığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinden çıkarıldı.
     Göğüs Cerrahisi Bölümünde tedavisi süren Dilekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aynalıkale köyünde hayvanları otlatırken ayının kendisine taş attığını iddia ederek, ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını dile getirdi.
     Daha önce de koyun otlatırken ayı gördüğünü anlatan Dilekçi, şunları kaydetti:
     6 Temmuzda merada hayvanları otlatırken, biraz istirahat edeyim dedim. Oturduktan 5 dakika sonra, sırtıma taş isabet etti ve yere düştüm. Baktım yaklaşık 10 metre uzağımda ayı var. Kalkmaya çalıştım ama kalkmadım. Telefonla akrabalanımı aradım. Amcamın oğlu benim durumumu yetkililere bildirmiş. Ağabeyim yardımıma geldi. Benim telefon numaramı bölgeye gönderilen ambulans helikopter pilotuna vermişler. Helikopterin sesini duyunca biraz rahatladık. Ama helikopter bizi görmeyerek biraz uzaklaştı, çok korktuk. Telefonla pilotu aradım ve tam olarak nerede olduğumuzu söyledim. Onları ben yönlendirdim.
     Ambulans helikopterin bulunduğu yere iniş yaptığını belirten Dilekçi, Ambulans helikopter geldiği zaman ayı, 50 metre uzaklaşmıştı. İlk müdahale helikopterde yapıldı. Geldiğimde nefesi zor alıyordum, dört gün yoğun bakımda kaldım. Bugün normal servise çıkardılar dedi.
     Bu arada, kaburgalarında kırık ve ciğerlerinde şişlik oluşan Dilekçinin, tedavisi sürüyor.
     Öte yandan, Erzurum Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Başkanı Abdullah Erzurum, AA muhabirine, ayının bilinçli olarak taş atamayacağını ancak kaçarken önüne çıkan taşları sağa sola savurabileceğini söyledi.
     Olay yerine kendisinin de gittiğini ifade eden Erzurum, Bölge dik bir yamaç. Büyük ihtimal ayı kaçarken taşları yuvarladı. Çoban da kendisine isabet eden taşla yaralanmıştır. Geçen günlerde de Ardahanda böyle bir durum oldu. Ayı normalde hayvanlara saldırır dedi.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Ayının yuvarladığı taş çobanı yaraladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER