Azerbaycan toprağını Merama getirdiler

Azerbaycan toprağını Merama getirdiler


KONYA (A.A) - Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Azerbaycanın Şeki Belediye Başkanı Fikret Caferov ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.
     Şeki Belediye Başkanı Fikret Caferov, Alavardı Mahallesinde hizmete açılan Şeki Parkında yaptığı konuşmada, gösterilen misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Meram Belediyesi tarafından "Şeki" isimli park yapılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Caferov, "Kardeşliğimizin daha uzun süre devam etmesi için Şekiden getirdiğimiz toprağı sizin toprağınıza bırakmak istiyoruz" dedi.
     Kalaycı ise Türkiye ve Azerbaycanın tek millet ve iki ayrı devlet olduğunu belirterek, birlik ve beraberliği dünyaya gösterme gayreti içinde olduklarını vurguladı.
     Şeki ile geçen yıl içinde kardeş şehir protokolü imzaladıklarını anımsatan Kalaycı, "İnşallah biz de kısa bir süre içinde Meramın toprağını Azerbaycana götüreceğiz" diye konuştu.
     Caferovun, Azerbaycanın geleneksel papağınını Kalaycıya hediye etmesinin ardından, iki belediye arasındaki kardeşliğin pekişmesi amacıyla Azerbaycandan getirilen toprak, Şeki Parkına bırakıldı.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Azerbaycan toprağını Merama getirdiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER