Babasının İstiklal madalyasını gururla taşıyor

Babasının İstiklal madalyasını gururla taşıyor -Başkomutanlık Meydan Muharebesinde kolunu kaybeden gazi Mahmut Alakuşun 75 yaşındaki oğlu Abuzer Alakuş, babasının vefatından sonra kendisine verilen İstiklal madalyasına gözü gibi b


MALATYA (A.A) - Başkomutanlık Meydan Muharebesinde kolunu kaybeden gazi Mehmet Alakuşun 75 yaşındaki oğlu Abuzer Alakuş, babasının vefatından sonra kendisine verilen İstiklal madalyasına gözü gibi bakıyor.
     Alakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1896 yılında Adıyamanda doğan babası Mahmut Alakuşun 1915 yılında askere gittiğini söyledi. Birinci Dünya Savaşına katılan babasının Başkomutanlık Meydan Muharebesi için tekrar askere çağrıldığını dile getiren Alakuş, savaşta sağ kolunu kaybeden babasının 1976 yılında vefat ettiğini belirtti.
     Babasının hayattayken İstiklal madalyasını yitirdiğini anlatan Alakuş, madalyayı yeniden almak için 2004 yılında Adıyaman Askerlik Şubesine başvurduğunu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı nezdinde yaptığı girişimler neticesinde bir yıl sonra madalyanın özel zarfla kendisine gönderildiğini söyledi.
     Madalyayı bağrına bastığını, gururla taşıdığını vurgulayan Alakuş, madalyayı aldıktan sonra gazilerin örgütlendiği bir dernek aradığını belirterek, İl Dernekler Müdürlüğüne gittim. Malatyada Muharip Gaziler Derneği yokmuş. O sırada derneğin şubesini açmaya çalışan gazilerle tanıştım. Şubeyi kurduk. Ben de fahri üye oldum. Aidatımı ödüyorum. Bana düşen görevi yapıyorum diye konuştu.
     Alakuş, şu mesajları verdi:
     Biz aslında Kürtüz ama asla ayrım bilmeyiz. Babam memleketin, milletin kurtuluşu için canla başla çarpıştı. Sorduğumda İstiklal Savaşı gazisi olmasından gururla bahsederdi. Türk milleti için hiç ayrımımız olamaz. Hep aynıyız. Edirnede, Vanda olan bir olumsuzluğu kafamıza takarız. Dünya ne olursa olsun, biz birlik beraberlik içinde olmalıyız. Hiçbir şey gözetmeden, canla başla hep birlikte yürümeliyiz. Memleket, vatan, millet bizim. Biz kardeşiz. Birimiz aç kaldığında, öbürü toksa aç olanı düşünmeli, ona yardım etmeli. Babam anlatırdı, omuz omuza savaşırken biri yaralandığı zaman kucaklarına alırlarmış. Bu sırada çatışma devam edermiş. Bir kardeş gibi koyun koyuna yatardık. Biri şehit olduğunda hemen başına toplanırdık derdi.
     Askerliğini Malatyanın Hekimhan ilçesinde yaptığını belirten Abuzer Alakuş, şunları söyledi:
     Acemi birliğini Diyarbakır Silvanda tamamladım. 30 ay askerlik yaptım. Kıbrıs Barış Harekatı yapıldığında 10 senelik devlet memuruydum. Harekata gönüllü katılmak istedim. Askerlik şubesine başvurdum. Dosyamı çıkardılar. Dediler, Seferi görevini ödemişsin. Israrla gitmek istediğimi söyleyince görevli, Senin görevin asker kaçaklarını askerlik yapmaya ikna etmek olsun dedi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Babasının İstiklal madalyasını gururla taşıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER