Babaya bağışlanan organ Yılın Doktoru ödülünü

Babaya bağışlanan organ Yılın Doktoru ödülünü getirdi -Kırıkkalede karaciğer yetmezliği bulunan baba, doktor oğlundan yapılan nakille hayata döndü -Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, babasına organ bağışında bulunan Dr. Selçuk Atasev


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkalede karaciğer yetmezliği bulunan baba, doktor oğlundan yapılan doku nakli ile hayata döndü.
     Kırıkkale 112 Komuta Kontrol Merkezinde tabip olarak görev yapan ve yaklaşık bir yıl önce karaciğer yetmezliği teşhisi konulan babasına karaciğerini veren Dr. Selçuk Atasever, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hem başarılı çalışmaları hem de örnek fedakarlığı nedeniyle Yılın Doktoru seçildi.
     14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle kentte görev yapan sağlık kurumlarının temsilcilerini makamında kabul eden Vali Ali Kolat, Selçuk Atasevere teşekkür ve başarı belgesi verdi.
     Vali Kolat, kentte 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Yılın Doktoru seçilen 112 Komuta Kontrol Merkezinde görev yapan Selçuk Ataseverin, yaklaşık bir yıl önce karaciğer rahatsızlığı bulunan babası Latif Atasevere (60), İstanbuldaki bir hastanede gerçekleşen ameliyatla karaciğerini verdiğini söyledi.
     Vali Kolat, Bu davranış büyük bir vefa örneği. Tebrik ediyorum. Doktorumuz görevinde de oldukça başarılı. Ailesinin bir bireyine, babasına vermiş olduğu karaciğer ile bizleri bir kez daha gururlandırmıştır. Tebrik ediyor. başarılı çalışmalarının devamını temenni ediyorum dedi.
     Dr. Selçuk Atasever ise, naklin ardından hem babasının hem de kendisinin sağlık durumunun gayet iyi olduğunu söyledi.
     Atasever, şöyle konuştu:
     Babam Latif Atasever, 2001 yılında karaciğer yetmezliği hastalığına yakalandı. 2010 yılında komaya girdi, hastaneye kaldırıldı. O andan itibaren artık bir karaciğer nakil hastasıydı. Bu süreç içerisinde gerekli medikal tedavisini aldı, ama artık son dönem karaciğer yetmezliğine girmişti, bunun üzerine İstanbulda özel bir hastaneye giderek muayene olduk, doktorumuz benim babama karaciğerimi verebileceğini söyledi. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra geçtiğimiz yılın Nisan ayında ameliyatımızı olduk. Bu ameliyatın ardından babamın da benim de sağlığımız yerinde.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Babaya bağışlanan organ Yılın Doktoru ödülünü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER