Bahar yağmurlarına dikkat

Bahar yağmurlarına dikkat -Gümüşhane Afet ve Acil Durum Müdürü Bayrak: Mart ayında başlayan yağışlarla karlar hızla erimekte, çay ve derelerin debileri yükselmekte, taşkın ve seller can ve mal kaybına neden olmaktadır (F


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, mart ayında başlayan yağışlarla karların hızla eridiğini, çay ve derelerin debilerinin yükseldiğini, taşkın ve sellerin can ve mal kaybına neden olduğunu söyledi.
     Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mart ayı ile üreticilerin bahçe ve ekili alanlarda temizlik ve dikim çalışmalarına başladığını belirtti.
     Bölgenin coğrafi yapısı nedeniyle bahçe ve ekili alanların çay ve dere kenarlarında bulunduğunu ifade eden Bayrak, Mart ayında başlayan yağışlarla karlar hızla erimekte, çay ve derelerin debileri yükselmekte, taşkın ve seller can ve mal kaybına neden olmaktadır. Özellikle mart ve nisan aylarında vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı, bahçe ve dikili alanlara gitmeden önce hava raporlarını takip etmelidir dedi.
     Bayrak, alınan hava raporlarına göre bölgede lokal yağışların süreceği ve karların hızla eriyeceğine dikkati çekerek, çoğunluğu çay ve dere kenarlarında bulunan bahçe ve ekili alanlarda üreticilerin dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.
     Üreticilerin, çay ve dere kenarlarındaki dikili alanlarda çalışırken çoğunlukla çocuklarını da yanlarında götürdüğünü de dile getiren Bayrak, Bağında ve bahçesinde kendini işine veren vatandaşlarımız, zaman zaman çocuklarını unutmaktadır. Dere ve çay kenarlarında oynamayı çok seven çocuklar hepimizi üzen kazalara neden olmaktadır. Vatandaşlarımızın acı durumla karşılaşmamaları için ya çocuklarını bağ ve bahçelerine götürmemeleri, götürmeleri halinde çay ve dere kenarlarına inmelerine asla izin vermemelidir diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Bahar yağmurlarına dikkat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER