Bahçe ziraatından dünya pazarlarına

Bahçe ziraatından dünya pazarlarına -Saruhanlıda, Avrupa ülkelerinden talep görmeye başlayan salçalık, sofralık ve dolmalık biberin üretimi yaygınlaştı


MANİSA (A.A) - Manisanın Saruhanlı ilçesinde, 10 yıl öncesine kadar bahçe ziraatı şeklinde üretimi yapılan salçalık, sofralık ve dolmalık biber, Avrupa ülkelerinden talep görmeye başlayınca ilçenin bazı köylerinde temel geçim kaynağı haline geldi.
     Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede biber dikimlerine başlandığını, bu yıl 20 bin dekar alanda üretim yapılacağını kaydetti.
     İlçedeki biber üretiminin pamuğa alternatif olarak geliştiğini, üretimin son 10 yılda yaygınlaştığını dile getiren Okur şu bilgileri verdi:
     "Yöremizde sulu tarım bitkisi olan pamuk üretimi ekonomik şartlardan dolayı azalınca üreticiler biber ekmeye başladı. Geçmişte bahçe ziraatı olarak üretilen bu ürün, talep görmeye başlayınca iş ticarete döndü. Şu an pamuk arazilerinin yarısında biber üretimi yapılıyor. Bu yıl da biber dikimine başlandı. Üretimde artış olacağını bekliyoruz."
     Okur, ilçede üretilen salçalık, sofralık ve dolmalık biberlerin bazılarının Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini, bazılarının da iç piyasadaki çeşitli sektörlerde değerlendirildiğini söyledi.
    
     Muhabir: Muammer Kökcüoğlu
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Bahçe ziraatından dünya pazarlarına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER