Bakanlar Çelik ve Ergün, Şanlıurfada

Bakanlar Çelik ve Ergün, Şanlıurfada -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün Şanlıurfada 1. ve 2. OSByi ziyaret etti -Nihat Ergün: Türkiyenin hem sanayi birikimi hem müteşebbis


ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Şanlıurfada 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesini (OSB) ziyaret etti.
     Yetkililerden OSBdeki çalışmalarla ilgili bilgi alan Bakanlar Çelik ve Ergün, daha sonra burada faaliyet gösteren bazı fabrikaları ziyaret ederek işçilerle bir süre görüştü. Buradaki temaslarının ardından Şanlıurfa Valiliğinde sanayicilerle bir araya gelen Çelik ve Ergün, yatırımcıların sorunlarını dinledi.
     Burada bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Türkiyenin yanı başında iç karışıklık, dünya ekonomisinde durağanlık varken Şanlıurfada yatırımlardan bahsettiklerini söyledi.
     Bereketli toprakları bünyesinde barındıran bölgede bir çok şeyin ihmal edildiğini ifade eden Çelik, Ama Hükümetimizin 2023 vizyonu çerçevesinde diyoruz ki 500 milyar dolar ihracat yapacağız. Bu ihracatı nereden gerçekleştireceğiz, buradaki verimli toprakların rasyonel bir şekilde kullanılması neticesinde elde edilecek imkanlar ve katma değer Türkiyeyi geleceğe taşıyacak dedi.
     Devletin sağladığı imkanların bölgede verime, kaliteye dönüşmesinin insan unsuruyla ilgili olduğuna değinen Faruk Çelik, şunları kaydetti:
     Kaynaklarımızdaki kalite sorununu çözmediğimiz sürece, gelecek imkanların yerini bulmasında da zorluk yaşayacağız. Bundan dolayı da bir taraftan yatırımları, altyapı hizmetlerini gerçekleştirirken diğer taraftan da mutlaka buna paralel olarak örgün ve yaygın eğitim sistemimizi tekrar tekrar gözden geçirip bununla uyumlaştırmamız gerekiyor.
    
     -Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün
    
     Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de Şanlıurfada büyük bir tarım, hayvancılık, turizm ve güneş enerjisi potansiyeli olduğu ifade ederek, bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi ve bu değerlendirmeleri yaparken de bilgiden yararlanılması gerektiğini söyledi.
     Sanayinin bir potansiyeli değerlendirmenin önemli araçlarından birisi olduğunu aktaran Bakan Ergün, üretilen ürüne bilgi, teknoloji, sanayi katılarak onun sanayi ürünü haline getirilmesi gerektiğini dile getirdi.
     Şanlıurfadaki OSBlerin genişletilmesi için çalışma başlattıklarını aktaran Bakan Ergün, arazi seçiminde de mümkün olduğu kadar kamulaştırma gerektirmeyen bir yer seçimi yapacaklarını, 2. OSBde kredilendirmeyi ve altyapı ihalesini 2012 yılında yaparak gelecek yıla hazır hale getirmeye çalışacaklarını bildirdi.
     Verimli ve bereketli toprakların olduğu bölgenin sanayiyle buluşması halinde gerçek bir zenginlik ve müreffeh bir bölge inşa edilmiş olacağını aktaran Ergün, şunları kaydetti:
     Bunlar bu bölgede sadece Türkiyenin elinde olan avantajlardır. Türkiyenin hem sanayi birikimi hem müteşebbis gücü vardır. Bu konularda büyük tecrübesi ve teknolojik yeterliliği vardır. Türkiye bu adımlarıyla sadece kendisine değil, çok geniş bir bölgeye bütün Ortadoğuya bütün Kafkasyaya hatta Avrupa ülkelerine, Afrikaya bir çok açıdan örnek olabilecek bir merkez haline geliyor. Zaten birazda yaşadığımız sıkıntıların başımıza iş açmaya çalışanların bunu yapmalarının temel nedenlerinden biriside bu, Türkiyenin bu büyük potansiyelidir. Ama bizim herkese faydamız olsun istiyoruz. Bir güneş olalım istiyoruz, Türkiye olarak, Şanlıurfa olarak, hem etrafımızı ısıtalım hem aydınlatalım.
     Üniversite ile sanayi işbirliğinin önemine de değinen Nihat Ergün, işletmelerin üniversitelerle sürekli iletişim içerisinde olması gerektiğini söyledi.
     Konuşmaların ardından Şanlıurfada yatırım yapacağı belirtilen işadamı Engin Üstel ile Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç arasında iyi niyet protokolü imzalandı.
     Toplantıya bazı AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri ile daire amirleri ve sanayiciler katıldı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Bakanlar Çelik ve Ergün, Şanlıurfada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER