Bakanlar Davutoğlu ve Eker, Diyarbakırda

Bakanlar Davutoğlu ve Eker, Diyarbakırda -Davutoğlu ve Eker, Vali Toprak ve DÜ Rektörü Prof. Dr. Saraçı ziyaret etti


DİYARBAKIR (A.A) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraçı ziyaret etti.
     Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Vali Mustafa Toprakı makamında ziyaret ederek görüştü. Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, çok uzun süredir Bakan Eker ve Rektör Prof. Dr. Saraçın kendisini Diyarbakıra davet ettiğini, fakat programların yoğunluğundan bunu gerçekleştiremediğini söyledi.
     Diyarbakıra sadece ziyaret için değil, Diyarbakırın o kadim kültüründen, atmosferinden ve havasından istifade etmek, güç almak için geldiğini kaydeden Davutoğlu, çok yoğun uluslararası gündemin bulunduğunu, ama ülkenin köklü şehirlerini her ziyaret edişinde o uluslararası gündemin getirdiği yorgunluğu unuttuklarını belirtti.
     Diyarbakırlı kardeşlerimiz hemşehrilerimiz bizi çok güzel karşıladılar. Sabah da Hz. Süleyman Camisi ve kale içinde o atmosferi teneffüs ettik. Bugün de Diyarbakırı bütün güzelliklerini, Diyarbakırlı kardeşlerimizin misafirperverliklerini doya doya yaşamak istiyoruz. Kısa bir kalışımız olacak ama Diyarbakırdaki tüm dostlarla bir arada olma imkanını bulacağız diyen Davutoğlu, burada olmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu, seneler önce ilk geldiğinde duyduğu heyecanı tekrar hissettiğini aktardı.
     Önümüzdeki dönemde daha sık gelmeyi ümit ettiğini ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:
     Ülkeler yükselirken şehirlerde bu yükselişte önemli paylar alırlar. Türkiye bölgesinde, dünyada yükselen bir güç. Kendisinden beklentileri bütün dünyada Afrikadan Orta Asyaya Latin Amerikadan Doğu Asyaya kadar bütün bölgelerde anılan bir ülke. Tabi ülkemizle birlikte Diyarbakır gibi bütün kadim kültürlerin merkezi olan güzel şehrimizde mutlaka yeni canlılık ve birçok şehre örnek olacak gelişmeler yaşanacak inşallah. Bunların ümidi içinde bütün Diyarbakırlı hemşehrilerime selam söylüyorum. Hemşehri söylüyorum, çünkü bütün kadim şehirler hepimizin şehridir.
     Bakan Eker de Bakan Davutoğluyu Diyarbakırda görmekten memnun olduklarını dile getirdi.
     Toprak ise Diyarbakırda yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, Bakan Davutoğlu ve Ekere bakır fincan takımı hediye etti.
     Daha sonra Davutoğlu ve Eker, DÜ Rektörü Prof. Dr. Saraçı makamında ziyaret etti.
    
     Muhabir: Nurten Aslan - İbrahim Yakut - Ümit Özdal
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bakanlar Davutoğlu ve Eker, Diyarbakırda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER