Bakanlar Kılıç ve Ergin Hatayda

Bakanlar Kılıç ve Ergin Hatayda -Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: -(İmralıdaki görüşmeler) Türkiyenin kanayan bir yarası, uzun yıllara yayılan terörle mücadelesi var. Eğer terörle mücadeleyi milletimizin birliği istikametinde


HATAY (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İmralıdaki görüşmelere ilişkin olarak Türkiyenin kanayan bir yarası var, uzun yıllara yayılan terörle mücadelesi var. Eğer terörle mücadeleyi milletimizin birliği istikametinde sonlandırmanın yolu varsa bu yolun mutlak suretle denenmesi lazım. Şu anda yapılan da budur dedi.
     Kılıç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesizi ziyaretinde, bir gazetecinin İmralı görüşmeleri çerçevesinde dağdan inen gençlerin topluma kazandırılması yönünde bir çalışmanın olup olmayacağı yönündeki sorusu üzerine, hükümet olarak vatandaşların tamamı için çalışmalar ve hizmetler yürüttüklerini belirtti.
     Öncelikle genç beyinlerin suç örgütlerinin ağına kapılmaması için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Kılıç, Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve bakanlığımız da sürecin içerisindedir. Öncelikli hedeflerimiz genç kardeşlerimizin, Türkiyenin neresinde olursa olsun iyi ve güzel olan işlerle buluşmalarıdır dedi.
     Kardeşlik bağlarıyla birbirine kenetlendiği sürece toplumun mayasını, hamurunu hiç kimsenin sulandırmasının mümkün olmayacağını dile getiren Kılıç, Devam eden görüşmelere de biz o çerçeveden bakıyoruz. Türkiyenin kanayan bir yarası var, uzun yıllara yayılan terörle mücadelesi var. Eğer terörle mücadeleyi milletimizin birliği istikametinde sonlandırmanın yolu varsa, bu yolun mutlak suretle denenmesi lazım. Şu anda yapılan da budur. Gönül arzu eder ki, nihayetinde istenilen türden bir iklime adım atılabilsin. Ama elbette ki devlet kendi güvenliğini temin etmenin gereken bütün aygıtlarını da kullanmaya devam edecektir diye konuştu.
     Hatay milletvekillerinin birlik ve beraberlik içinde önemli hizmetler verdiklerini, Hataya il statüsünden büyükşehir statüsüne geçiş yapan bir kent vizyonuyla yaklaştıklarını anlatan Kılıç, şunları kaydetti:
     Hatayda 2012 itibariyle Kredi Yurtlar Kurumunun 3 bin 500 yatak kapasitesi var. Sadece 2012 yılı yatırım programına Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencilerine hizmet vermek üzere 3 bin 50 yeni yatak kapasitesi dahil ettik. Mevcut yatırım programımızda İskenderunda bir gençlik merkezi ihalesini yaptık, inşaatına yönelik hafriyat çalışmaları başladı. Antakya merkezde bir gençlik merkezinin ihale işi ilanda, merkezde sentetik çim düzeyli bir futbol sahası, Belende, Erzinde, İskenderunda spor salonu ve yine Kırıkhanda bir gençlik merkezini 2013 yılı yatırım programına dahil ediyoruz. Bu yatırımların inşaatlarının başlayanları var, başlayacak olanları var. Gençlik merkezleri, yeni dönem Gençlik ve Spor Bakanlığının vizyonunda yer alan konu başlıklarından biri. Genelde il merkezlerini gençlik merkezleriyle buluşturuyoruz, burada merkez ilçe Antakyanın yanı sıra İskenderun ve Kırıkhan ilçelerinde de birer gençlik merkezi planladık.
    
     - 2013 yılı yatırım programı -
    
     2013 yatırım programında Hatay merkezde bir buz pateni salonu yapmayı planladıklarını da bildiren Kılıç, çocukların bir anlamda kış sporlarıyla buluşmalarını sağlayacak bu salonlardan Türkiyede toplam 5 tane yapacaklarını söyledi.
     Kent merkezine 1 jimnastik spor salonu kazandıracaklarını, sentetik yüzeyli 1 atletizm sahasını da 2013 yatırım programına dahil ettiklerini anlatan Bakan Kılıç, ilde yaptırılacak spor salonları, futbol sahaları ve yüzme havuzu hakkında bilgi vererek, bu tesisler kullanılmaya başladığında Hatayın bir gençlik kenti haline geleceğini dile getirdi,
     Hataya kazandırılacak 25 bin kişi oturma kapasiteli stadyum ile ilgili bilgiler de aktaran Kılıç, stadyumun güneş panelleri sayesinde kendi enerjisini üreteceğini kaydetti.
    
     -Adalet Bakanı Ergin-
    
     Adalet Bakanı Sadullah Ergin de, Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiyenin dört bir yanında yatırımları olduğunu belirterek, Hatay genelinde şu anda sahip olunan spor tesisi ve kapasite toplamının kat kat fazlasının 1-2 yıl içinde kazandırılacağına dikkati çekti.
     Daha sonra Belediye Başkanı Lütfü Savaşı ziyaret eden Bakanlar Kılıç ve Ergin, belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.
     Bakan Ergin, burada yaptığı açıklamada, gazetecilere yıpranma hakkı verilmesiyle ilgili düzenlemenin yasalaştığını hatırlattı.
     Düzenlemenin basın emekçileri için güzel bir haber olduğunu ifade eden Bakan Ergin, şöyle konuştu:
     Bu konuda Başkanımız Recep Tayyip Erdoğanın talimatları oldu. Verilen bir önergeyle yasaya son anda ilave edilmek suretiyle basın emekçileri de bu yıpranma tazminatıyla buluşmuş oldular. Her çalışma yılı için 3 ay bir avantaj sağlamış oldular. İnşallah önümüzdeki süreçte Türkiyede demokrasinin daha da güçlendiği, ifade ve basın özgürlüğünün daha da kurumsallaştığı bir alt yapı inşa edildi, ediliyor. Bunun önünde ufak tefek engeller olabilir, bunları giderme noktasında hazırlıklarımız söz konusu. Yakın süreçte bakanlar kurulumuzdan geçecek dördüncü paket içerisinde de bu ufak tefek problemlerin de gündemden çıkmasına vesile olacak düzenlemelerimiz var. Dün akşamki düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum.
     Uzun Çarşı esnafını ziyaret ederek kendilerine ikram edilen künefeden yiyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin, daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven - Salim Taş
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Bakanlar Kılıç ve Ergin Hatayda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER