Bakanlar Taner Yıldız ve İsmet Yılmaz

Bakanlar Taner Yıldız ve İsmet Yılmaz Kayseride -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: -(Dışişleri Bakanı Davutoğlu hakkındaki gensoru) Bir gensoru verildi. Yenilen pehlivan güreşe doymayabiliyor. Fakat biz bu kanuni hakkı, herh


KAYSERİ (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHPnin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında verdiği gensoru önergesiyle ilgili yaşanan tartışmalara ilişkin, Bir gensoru verildi. Yenilen pehlivan güreşe doymayabiliyor. Fakat biz bu kanuni hakkı herhangi bir muhalefet partisinin gensoru verme yetkisinin istismar edilmeden kullanılmasından yanayız dedi.
     Yıldız ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısına ve TOKİ konutlarının kura çekimine katılmak için geldikleri Kayseride, Vali Şerif Yılmazı ziyaretlerinin ardından, toplantının yapılacağı Melikgazi Kültür Merkezine geçti.
     Yıldız, gazetecilerin sorusu üzerine, dün TBMM Genel Kurulunda Dışişleri Bakanı Davutoğlu hakkındaki gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmelerde, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ile yaşadığı tartışmayı değerlendirdi.
     Yıldız, şunları söyledi:
     Bir gensoru verildi. Yenilen pehlivan güreşe doymayabiliyor. Fakat biz bu kanuni hakkı, herhangi bir muhalefet partisinin gensoru verme yetkisini istismar etmeden kullanmasından yanayız. Şimdi daha başlıyorsunuz, 10. dakikada gensorunun gerekçesi ortadan kalkıyor. Bu bir uluslararası anlaşma diye gensoru verilmişti. Halbuki bu bir uluslararası anlaşma değil. Özel hukuk hükümlerine tabi, ister kamu ister özel sektör olsun Kuzey Irakta, Irakın tamamında anlaşmalar yapabilirler ve buna mani bir hal yok. Ama biz de Bakanlar Kuruluna ve Türkiye Büyük Millet Meclisine aktarılmış herhangi bir uluslararası anlaşma yapmadık ve imzalamadık. Siz bunu yaptınız diye gensoru verilirse ve biz bunu yapmadığımız için bu gerekçe ortadan kalkarsa gerisi tartışmaya dönüşüyor. O yüzden bu konuda bence gensoru müessesesini daha ciddi çalıştıracak bir mekanizmanın kendileri tarafından kurulması lazım.
     Gensoru verildiğinde her zaman cevaplamaya hazır olduklarını ifade eden Yıldız, son 10 yılda AK Parti hükümetleri döneminde nereye imza atılacağı veya atılmayacağının bilindiğini, bunun için Türkiyenin bugünlere geldiğini belirtti.
     Artık doğruyu yaptığı kadar güçlenen, güçlendikçe daha çok doğru yapma kabiliyet ve kapasitesine ulaşan bir hükümetin olduğuna işaret eden Yıldız, O açıdan biz her yaptığımız işi savunabilecek durumdayız. Türkiyemizin, ülkemizin, halkımızın refahı için hangi işlemi, nerede yapmamız gerekiyorsa onu yapmaktan da bir adım geri atmayız ve çekinmeyiz diye konuştu.
    
     -Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz-
    
     Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise ziyaretiyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Kayserinin bir kültür, turizm ve sanayi kenti sayılabildiğini söyledi.
     Nüfusu 1 milyonun üzerine çıkmış çok az şehir olduğunu belirten Yılmaz, Kayserinin bu hale gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah ömür verirse herkese iş, herkese aş, herkes eve barka bizim dönemimizde sahip olacak. Şundan emin olun, Kayserinin de Türkiyenin de bugünü dünden çok daha iyi. Kimse buna itiraz edemez. Hiç şüpheniz olmasın, doğru işler yapılıyor. Kayserinin de Türkiyenin de yarını daha iyi olacaktır dedi.
    
     Muhabir: Esma Aygün / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Bakanlar Taner Yıldız ve İsmet Yılmaz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER