Bakkal esnafına TAPDKda uyarısı

Bakkal esnafına TAPDKda uyarısı


ÇORUM (A.A) - Çorum Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özkan Şanal, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Satış Belgesinde süre uzatımının 1 Nisanda sona ereceğini hatırlatarak, sigara ve alkol ürünü satan esnafın Nisan ayına kadar odaya müracaat ederek, gerekli işlemlerini yaptırmalarını istedi.
     Şanal, yaptığı yazılı açıklamada, kamuoyunda tekel ruhsatı olarak bilinen TAPDK Satış Belgesi uzatım işlemlerinin 2 Ocakta başlayıp 1 Nisan 2013te sona ereceğini belirtti.
     Sadece oda üyelerinin değil, sigara ve alkol ürünleri satan tüm esnafın TAPDK işlemlerini bir an önce tamamlaması gerektiğini vurgulayan Şanal, şunları kaydetti:
     Bu kapsamdaki tüm esnafın TAPDK işlemlerini yapmadan ve harç yatırmadan odalarına müracaat etmeleri menfaatleri icabı olacak. Çünkü saat 15.30a kadar harçlar Ziraat ATMlerine yatırılıyor. Bankaya şubesi içinden ise sadece 15.30-17.30 arasında harç yatırılabiliyor. Bu da çeşitli hatalara yol açabiliyor. Yanlış yatırılan harçların geri alınması ise son derece külfetli. Bu açıdan sigara ve alkol satan arkadaşlarımızın işlemlerden önce bağlı bulundukları odalardan bilgi almalarında büyük yarar var.
     Odaya başvuran tüm esnafa yardımcı olacaklarını ifade eden Şanal, satış yapanların son günü beklememesi gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Bakkal esnafına TAPDKda uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER