Balıkesirdeki kuvvetli yağış

Balıkesirdeki kuvvetli yağış -Marmara ilçesi ile bağlı Avşa ile Saraylar beldesinde, 307 ev ve 149 iş yerinde hasar oluştuğu, 24 aracın ve zeytin bahçelerinin zarar gördüğü bildirildi -Su ve elektrikle ilgili sorunların aşıldığı böl


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirde geçen haftaki kuvvetli yağışın ve selin etkili olduğu Marmara ilçesi (Marmara Adası) ile bağlı Avşa ve Saraylar beldesinde 307 ev ve 149 iş yerinde hasar oluştuğu, aralarında bir ambulansın da bulunduğu 24 aracın ve zeytin bahçelerinin zarar gördüğü bildirildi.
     AA muhabirinin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, geçen hafta yaklaşık 6 saat süren kuvvetli yağışın etkili olduğu Marmara ilçesi ile bağlı Avşa ve Saraylar beldesinde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Marmara Kaymakamlığı hasara ilişkin tespit çalışmalarında sona yaklaştı
     Şu ana kadar yapılan tespite göre, ilçe ve iki beldede toplam 307 ev ve 149 iş yerinde büyük çapta hasar oluştu. İş yerleri, tavanlarına kadar çamur doldu. Bölgede ayrıca, 24 araç ve zeytin bahçeleri zarar gördü, 4 küçükbaş hayvan telef oldu, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon sistemi çöktü.
     Olayın yaşanmasından kısa süre sonra bölgeye ilk etapta 100 bin lira kaynak aktırılırken, öncelikli olarak, su ve elektrikle ilgili yaşanan sorunların çözüldüğü kaydedildi.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki çalışmalarını aralıksız sürdürürken, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından 600 bin liralık ödenek istendiği öğrenildi. 25 iş makinesi ve çok sayıda işçi, yerleşim birimlerindeki cadde ve sokaklar kadar selin ev ve iş yerlerine doldurduğu çamurları, taşları temizlemeye çalışıyor.
     İl Sağlık Müdürlüğü de bölgeye 25 sağlık personeli ve 3 ambulans göndererek, önlemlerini aldı.
     Kısa sürede metrekareye 100 kilogramdan fazla yağış düşmesinin bölgedeki hasarın boyutunu artırdığı, yağışın ve oluşturduğu selin bölgede afete yol açtığı belirtildi.
     Selde, yüksek kesimlere kurulu Marmara Devlet Hastanesinde bile büyük hasar oluştuğu, zemin katlarını su basan hastanenin ambulansının, selle birlikte metrelerce sürüklenerek zarar gördüğü bildirildi.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Balıkesirdeki kuvvetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER