Balıkesirden Antalyaya pedal çevirecekler

Balıkesirden Antalyaya pedal çevirecekler -Öğretmen Ercüment Pişer ve oğlu Onuralp, bisikletle 620 kilometrelik tura çıktı -Baba-oğul, tur sonunda bin metre yüzmeyi planlıyor


İZMİR (A.A) - Sağlıkyaşam ve bisiklet kullanımına dikkat çekmek isteyen baba-oğul, Balıkesirden bisikletle Antalyaya gitmek için çıktıkları yolculukta, İzmire geldi.
     Bornovada verdikleri mola sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Balıkesir Atatürk Anadolu Lisesi matematik öğretmeni Ercüment Pişer, 44 yaşında olduğunu, çalıştığı okulun 9. sınıfında öğrenci olan 16 yaşındaki oğlu Onuralp ile birlikte çeşitli sportif aktiviteler gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Sömestr tatilini fırsat bilerek, öğrenci gözünden Türkiye sloganıyla bisiklet turuna çıktıklarını ifade eden Pişer, 26 Ocakta Balıkesirden yola çıktıklarını, 170 kilometrelik yol katederek İzmire ulaştıklarını belirtti.
     15 gün sürecek turu, 620 kilometre katettikten sonra 7 Şubatta Antalya Konyaaltı Plajında bitirmeyi hedeflediklerini ifade eden Pişer, Sağlık için her yaşta spora dikkat çekmek istiyoruz. Ayrıca yerel yönetimlerin bisiklet yolları yapması için de mesajlar veriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının bisikletle okula kampanyasının da tekrar başlatılmasını istiyoruz dedi.
     Tur kapsamında Aydın, Kuyucak, Denizli, Çavdır, Korkuteli ve Antalya güzergahını izleyerek Konyaaltı plajına gideceklerini belirten Pişer, birlikte denize girerek bin metre yüzmeyi planladıklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Tolga Albay
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Balıkesirden Antalyaya pedal çevirecekler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER