Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Soykan: -Marmara ve Ege denizine kıyısı olan Balıkesirin turizmden hak ettiği payı alması için çalışacağız


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, Marmara ve Ege denizine kıyısı olan Balıkesirin turizmden hak ettiği payı alması için çalışacaklarını söyledi.
     Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Soykan, atandığı Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde, 4 Haziranda göreve başladı.
     İlin ekoturizm ve geoturizm potansiyeline ilişkin çalışmaları bulunan ve bölgeyi turizm açısından oldukça iyi tanıyan Soykan, göreve geldiği günden bu yana yoğun çalıştıklarını kaydetti.
     Balıkesirin termal, deniz, dağ, doğa, spor, tarih gibi geniş turizm potansiyeline sahp olduğunu ifade eden Soykan, Marmara ve Ege denizine kıyısı olan Balıkesirin turizmden hak ettiği payı alması için çalışacağız. Özellikle yabancı turistte istediğimiz noktada değiliz. Yabancıları çekecek herşey Balıkesirde bulunuyor dedi.
     İl Kültür ve Turizmin yeni müdürü Soykan, 1967 yılında Karacabeyde doğdu, ilk ve orta öğrenimini bu ilçede tamamladı.
     Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği Bölümünde lisansını tamamladıktan sonra 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Fiziki Coğrafya Anabilim Dalında yüksek lisansını ve 1994 yılında da doktorasını yapan Soykan, 1990da Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi, 1995de de Balıkesir Üniversitesinde öğretim üyesi oldu.
     2006 yılında doçentliğini alan, 2012de de profesör olan Soykanın, yayımlanmış makaleleri, bazı bölümlerini yazdığı kitapları ve editörlükleri bulunuyor.
    
     Muhabir : Balıkesir
     Yayıncı : Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER