Balkan Gazeteciler Derneği Başkanı Soydan:

Balkan Gazeteciler Derneği Başkanı Soydan: -Balkan Basın Birliği, Balkan coğrafyasında yaşayan soydaş ve akraba toplulukların kültürel ilişkilerinin devamını sağlamayı amaçlıyor


EDİRNE (A.A) - Balkan Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Soydan, Balkan Basın Birliği, Balkan coğrafyasında yaşayan soydaş ve akraba toplulukların kültürel ilişkilerinin devamını sağlamayı amaçlıyor dedi.
     Soydan, Balkan Basın Birliğinin hizmet ofisinde düzenlenen basın toplantısında, birliğin kurulmasına ilişkin çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
     Kosovadaki gazetecilerin birlik çalışmaları kapsamında dernek kurduğunu belirten Soydan, Karadağ ve Romanyadaki derneklerin kurulması çalışmalarının ise devam ettiğini aktardı.
     Balkan ülkelerindeki uluslararası 7 derneğin bir araya gelmesinin ardından Bakanlar Kuruluna başvurarak, uluslararası teşekkül olma yolunda ilk adımı atacaklarını anlatan Soydan, şöyle devam etti:
     Bu kapsamda Ankarada birtakım ziyaretlerde bulunduk. Balkan Basın Birliği, Balkan coğrafyasında yaşayan soydaş ve akraba toplulukların kültürel ilişkilerinin devamını sağlamayı amaçlıyor. Kısa süre içinde 7 dilde yayın yapan bir internet gazetesi çıkacak. Dışişleri Bakanlığının desteğiyle, Brüksel ve New Yorkta ofis açma şansına da sahip olacağız. Balkanların sesini daha iyi duyuracağız.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Balkan Gazeteciler Derneği Başkanı Soydan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER