Bandırmada Gaziler Günü törenle kutlandı

Bandırmada Gaziler Günü törenle kutlandı


BALIKESİR (A.A) - Gaziler Günü, Bandırmada da törenle kutlandı.
     Cumhuriyet Alanındaki kutlama törenine Kaymakam Ali Mantı, Garnizon Komutanı ve 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mehmet Uğur Balkış, Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, gaziler, siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
     Anıta çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kürsüye çıkan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ömer Can, ülkenin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü, ulusal birlik ve beraberliğinin korunması için her çeşit cesaret ve özveriyi gösteren gazilerin onur ve gurur gününün kutlandığını belirterek, şunları söyledi:
     Bugün, aynı zamanda büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürke, TBMM tarafından, 1921 yılında gazilik unvanının verildiği günün 91. yıl dönümüdür. Gaziler Günü, bir ulusun varlığını, kimliğini, bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı gündür. Biz gaziler, dün savaşta nasıl ki, görevini yapmanın huzuruyla yaşıyorsak, bugün de ülkemizin kalkınması, devletimizin daha güçlü, ulusumuzun daha mutlu olması için elimizden gelen her fedakarlığı yapmaya hazır ve bunu son nefesimize dek sürdürmeye kararlı bir kitleyiz.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bandırmada Gaziler Günü törenle kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER