Bartın Halk Sağlığı Müdürü Demir:

Bartın Halk Sağlığı Müdürü Demir: -Gebeliğinin ilk üç ayında olanlar ve bir yaş altı bebeklerle yumurta alerjisi bulunan kişiler grip aşısı yaptırmamalı


BARTIN (A.A) - Bartın Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Demir, gebeliğinin ilk üç ayında olanlar ve bir yaş altı bebeklerle yumurta alerjisi bulunan kişilerin grip aşısı yaptırmamalarını istedi.
     Demir, yaptığı yazılı açıklamada, havaların soğumaya başlamasıyla mevsimsel grip açısından hassas döneme girildiğini, hastalığın özellikle okul ve diğer toplu kapalı alanlarda risk teşkil ettiğini belirtti.
     Hastalıktan korunmak için okul, yurt, huzurevi, kreş, toplu ulaşım araçları, askeri birlikler ile çocuk yuvaları gibi kalabalık ve kapalı ortamların sık sık havalandırılması gerektiğini anlatan Demir, şunları kaydetti:
     65 yaş üzeri vatandaşlarımız ile 2 yaşın üzerinde kronik rahatsızlığı bulunan risk grubuna dahil hastalarımızın mevsimsel grip ve zatürre aşılarını yaptırmaları gerekmektedir. Gebeliğinin ilk üç ayında olanlar ve bir yaş altı bebekler ile yumurta alerjisi bulunan kişiler, grip aşısı yaptırmamalıdır. Toplu yaşanılan yerlerde sıvı sabun ve kağıt havlu kullanımı yaygınlaştırılmalıdır. Dost ve sevdiklerimizle öpüşmeden, kucaklaşmadan ve tokalaşmadan selamlaşmak hastalığın yayılmasını önlemek için önemlidir. Ellerimizi sabunla sık sık yıkamalı, hapşırırken ve öksürürken ağzımızı ve burnumuzu tek kullanımlık mendil ile kapatmalıyız. Anne ve babalar ateş, öksürük ve boğaz ağrısı şikayetleri olan çocuklarını okula göndermemeli ve hekime yönlendirmelidir. Beslenmenin doğal, taze sebze ve meyve ağırlıklı olmasının yanında, çay kahve ve meşrubat yerine de ayran veya taze meyve suları tercih edilmelidir.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Bartın Halk Sağlığı Müdürü Demir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER