Başarılı öğrencinin ödülü Vana gönderildi

Başarılı öğrencinin ödülü Vana gönderildi


VAN (A.A) - Van depreminden sonra eğitimine Kocaelide devam eden ve girdiği Seviye Belirleme Sınavında (SBS) başarılı olan Vanlı İdil Aleyna Biliciye, Kocaeli Büyükşehir Belediyesince bisiklet alındı.
     Bilicinin ödülünü Vali Münir Karaloğlu, öğrencinin babasına teslim etti.
     Özel Serhat İlköğretim Okulu 8. sınıfında okuyan Bilici, 23 Ekim 2011 tarihinde Vanda meydana gelen depremin ardından, eğitimine devam etmek amacıyla Kocaeliye gitti. Burada Özel Erkul İlköğretim Okuluna kaydını yaptıran Bilici, yıl sonunda girdiği SBSden aldığı 497 puanla, Kocaelide 32nci olurken, Türkiyede de ilk 4 bin öğrenci arasında yer aldı ve Mersin Yahya Akel Lisesine kayıt yaptırdı.
     Bilici, bu başarısıyla, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin SBSde ilk 100 öğrenci arasına girenlere verilen bisiklet ödülünü de almaya hak kazandı.
     Kargoyla Van Valiliğine gönderilen bisiklet, öğrencinin babası Nurettin Biliciye, Vali Karaloğlu tarafından teslim edildi.
     Makamında baba Biliciyi kabul eden Karaloğlu, iyi bir evlat yetiştirdiği için kendisini kutladı.
     Baba Bilici ise, deprem sonunda büyük kendilerine büyük yardımları olan Kocaeli Özel Erkul İlköğretim Okulu öğretmen ve idarecileri ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğluna teşekkür etti.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Başarılı öğrencinin ödülü Vana gönderildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER