Genç işadamları çözüm süreci için el

Genç işadamları çözüm süreci için el ele -Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Genel Başkanı Güral başkanlığında yaklaşık 50 kişilik heyet, yarın Diyarbakırda çeşitli ziyaretlerde bulunacak -Heyet, çözüm süreci sonrasında iş d


DİYARBAKIR (A.A) - Meral Özdemir- Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral başkanlığında yaklaşık 50 kişilik heyet, çözüm süreci sonrasında, iş dünyasının atacağı adımlara yönelik görüş alışverişinde bulunmak üzere yarın Diyarbakırda çeşitli ziyaretlerde bulunacak.
     Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 7 federasyon, 72 derneği ve 10 bine yakın üyesi bulunan TÜGİKin, Güneydoğu bölgesine yönelik Barış Sonrası 5 Yıllık Ekonomik Kalkınma Programını Diyarbakırda başlatacağını belirterek, GÜNGİAD ile birlikte hazırlanan programın detayları hakkında bilgi verileceğini kaydetti.
     TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güralın başkanlığında yaklaşık 50 kişilik heyetin, çözüm süreci sonrasında iş dünyasının atacağı adımlara ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere yarın çeşitli ziyaretlerde bulunacaklarını belirten Akbal, Çözüm sürecine nazar değmesin diye kentteki kurumları ziyaret ederek, çözümü desteklediğimizi ifade edeceğiz. Her yıl Diyarbakırda yaklaşık 40 bin kişi 18 yaşına giriyor. Dolayısıyla çözümün hemen sonrasında istihdam ile ilgili TÜGİK ile GÜNGİADın ortaklığında bir kalkınma programı hazırladık dedi.
     Akbal, ziyaretle çözüm sürecini desteklediklerini ifade edeceklerini, sivil toplum kuruluşlarının sürece katkı sunması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
     Bölgede artık herkes huzur istiyor. Sorunun çözülmesi halinde sayın Başbakan dünyada ses getiren bir başarıya imza atacak. Cumhuriyet tarihinden bu yana çözülmemiş sorunu Başbakan Erdoğan çözerse Mandela olur. Bunu samimi duygularımla söylüyorum. Söz konusu sorun çözüldükten sonra sosyal kaygılar başlayacak. TÜGİK ile GÜNGİADın işbirliğiyle barış sonrası 5 yıllık ekonomik kalkınma programı hazırlanıyor. Bu program çerçevesinde, batıdaki işadamları ile doğudaki işadamları ortak yatırımlarla bir araya gelecek. Ziyaretlerimizin asıl amacı çözüm sürecine destek. Yarın Valilik, Belediye, Emniyet gibi tüm kesimleri ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunacağız.
    
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Genç işadamları çözüm süreci için el Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER