Başbakan Erdoğanın, şehit büyük dedesi anıldı

Başbakan Erdoğanın, şehit büyük dedesi anıldı -Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın dayısı Saim Mutlu ve dayısının oğlu Mustafa Mutlu, Sarıkamış Harekatında şehit olan dedeleri Kemal Mutlunun da bulunduğu şehitlikleri ziyaret etti


KARS (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın, Allahuekber Dağlarında şehit düşen büyük dedesi Kemal Mutlu anıldı.
     Başbakan Erdoğanın dayısı Saim Mutlu ile dayısının oğlu Mustafa Mutlu, Osmanlı-Rus Savaşında şehit olan dedeleri Kemal Mutlunun şehit olduğu toprakları görmek için Karsın Sarıkamış ilçesine geldi.
     Saim Mutlu ve oğlu, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen ile Yukarı Sarıkamış Şehitliği, Dikenlitabya Şehitliği ve Hamamlı Şehitliğini ziyaret ederek, burada dua okudu.
     Saim Mutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dedelerinin şehit olduğu toprakları görmek için Sarıkamışa ilk defa geldiklerini belirterek, 2013 yılının Ocak ayında yapılması planlanan Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinliklerine ailece katılabileceklerini söyledi.
     Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen de Çanakkale ve Sarıkamış ruhunun aynı olduğunu belirterek, Bu dünyada bizim için en kıymetli varlık vatandır. Bu duygu tarih boyunca böyle olmuş, bundan sonra da böyle olacaktır dedi.
     Allahuekber ve Soğanlı Dağlarının zirvesinin Ağustos ayında dahi soğuk olduğunu dile getiren Özbilen, şunları kaydetti:
     Ancak 22 Aralık 1914 ve 8 Ocak 1915 tarihleri arasında, ordumuz sadece düşmana karşı değil, 3 bin rakımlı Allahuekber dağlarını aşmak için sırtındaki cephaneyle, fırtına, don ve ayazla mücadele etmiş ve doğanın bu acımasız şartlarına boyun eğmeyerek, şehit oluncaya kadar savaşmaya devam etmiştir. Üzerinde hür olarak yaşadığımız bu toprakları dedelerimizin nasıl bir bedel ödeyerek kazandığını ve bizlere miras bıraktığını, aklımızdan çıkarmamalıyız.
    
     -Donarak şehit olan Kemal Mutlu-
    
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın annesi Tenzile Erdoğanın dedesi Kemal Mutlu, 32 yaşındayken, 1914te, Osmanlı-Rus savaşına katıldı. Sarıkamış Cephesinde, Rizenin Güneysu ilçesinden arkadaşları Şuayip Bayraktar ve Molla Usta ile Ruslara karşı savaşan Kemal Mutlunun, bir ağaca yaslanmış, tüfeğine sarılmış halde donarak şehit olduğu biliniyor.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğanın, şehit büyük dedesi anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER