Başbakan Erdoğan, Vanda

Başbakan Erdoğan, Vanda -Erdoğan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Prof. Dr. Dursun Odabaş Eğitim ve Araştırma Hastanesini hizmete açtı


VAN (A.A) - Kadir Karakuş - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Prof. Dr. Dursun Odabaş Eğitim ve Araştırma Hastanesini hizmete açtı.
     Vandaki YYÜ yerleşkesindeki açılış töreninde konuşan Erdoğan, tıp fakültesinin kurucu dekanı Prof. Dr. Odabaşın adının yeni hastaneye verilmesinin anlamlı ve Odabaşa iade-i itibar olması bakımınından önemli olduğunu belirtti.
     Erdoğan, eski Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinin depremde çok önemli hizmetler gördüğünü, açılışı yapılan hastanenin ise o dönemde henüz tamamlanmadığını ifade ederek, 650 yataklı hastanenin hizmete girmesiyle Vanın sağlık alanında sıkıntılarının çözüme kavuşacağını söyledi.
     Başbakan Erdoğan, Bu hastane Vandaki sıkıntıları büyük ölçüde giderecek. 450 yatak kapasiteli yapacağımız bir de şehir hastanemiz var. Bununla birlikte artık Van, sağlıkta Doğunun önemli merkezlerinden biri haline gelecek dedi.
     Hastanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Erdoğan, hastanenin hayırlı olması temennisinde bulunarak kurdeleyi kesti.
     YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da dün toplanan senatonun aldığı kararla, tıp fakültesinin kurucu dekanı olması dolayısıyla hastanenin isminin Yüzüncü Yıl Üniversitesi Prof. Dr. Dursun Odabaş Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirildiğini belirterek, Aldığımız isim değişikliği kararıyla iade-i itibarda bulunduk. Hizmet veren insanları unutmamak gerekiyor. Tıp Fakültesi hastanemiz bugün bölgemizde büyük hizmetler yapıyor. Bunun kuruluşunda da hocamızın emeği vardır dedi.
     Törene, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkan yardımcıları Hüseyin Çelik ve Ekrem Erdem de katıldı.
     Erdoğan, açılışın ardından hastaneyi gezdi.
    
     -Prof. Dr. Dursun Odabaş kimdir--
    
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan üniversite hastanesine adı verilen Prof. Dr. Dursun Odabaş, 1993-1998 yılları arasında YYÜde görev yaptı.
     YYÜ Tıp Fakültesinin kurucu dekanı olan Prof. Dr. Odabaş, 11 Ekim 1998de, Vanda düzenlenen Türban Zinciri eylemine katıldığı gerekçesiyle YÖK tarafından meslekten ihraç edilmişti.
    
     Muhabir: Ferhat Demircan
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan, Vanda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER