Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü

Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Oranlı: -Gazeteciler dijital çağa ayak uydurmalı


ORDU (A.A) - Basın İlan Kurumu (BİK) Ordu Şube Müdürü Çetin Oranlı, Gazeteciler dijital çağa ayak uydurmalı dedi.
     CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Çetin Oranlıyı makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.
     İlkokul yıllarında da kendisinin sokaklarda bağırarak gazete sattığını söyleyen Milletvekili Yıldız Bizim çocukluğumuzda Gürses Gazetesi vardı. Elimde sokaklarda bağırarak gazete satıyordum, günde 100 adet gazete satıyordum. Eskiden Orduya ulusal gazeteler 1 gün sonra gelirdi. Onun için Orduda günlük yerel gazeteler çok satılırdı dedi
     Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren BİK Ordu Şube Müdürü Çetin Oranlı ise 2013 yılında kurumunun yapacağı faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.
     Yerel gazetelere yönelik denetimlerin artarak süreceğini belirten Oranlı, 2013 yılında gazete denetlemelerinde özellikle fikir işçilerinin gerçekten çalışıp çalışmadığına bakacağız diye konuştu.
     Oranlı, şunları kaydetti:
     Bu sistemin mantığı gereği gerçek anlamda çalışan fikir işçilerini istihdam etmesi, daha rekabetçi yapıya kavuşması gerekiyor. Basılı gazetecilikle ilgili ciddi şüphe var. Dijital çağda yaşadığımız için artık yeni nesil bilgilere internetten ulaşmayı tercih ediyor. 10 ya da 20 yıl önceye göre, eline alıp da gazeteyi okuma ihtiyacı azaldı. Bu nedenle önümüzde böyle bir risk var. Gazeteciler artık dijital çağa ayak uydurmalı. Dijital döneme artık gazeteler uyum sağlamalı ve diğer mecralarla rekabet etmenin yolunu bulmalı. Buna yönelik olarak da BİK olarak web sitesini düzenli güncelleyen, resmi ilanları web sitesinde yayınlayan gazetelere resmi ilana ilaveten yüzde 10 ilave ettik. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. İnşallah bütün gazetelerimiz daha renkli ve okunabilir olur. Bizim de amacımız bu.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER