Basın Yayın ve Gazetecilik Hatıra Ormanı

Basın Yayın ve Gazetecilik Hatıra Ormanı Projesi -Afyonkarahisarda bir grup gazeteci, proje kapsamında oluşturulan ormana 500 fidan dikti


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğünün yürüttüğü proje çerçevesinde oluşturulan hatıra ormanına, gazeteciler tarafından 500 fidan dikildi.
     Afyonkarahisar Basın Yayın ve Enformasyon Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Afyonkarahisar-İzmir karayolunda 2011 yılında kurulan ormanda düzenlenen etkinlikte, "Her Basın Mensubunun Bu Dünyada Bir Dikili Ağacı Olsun" sloganıyla hazırlanan "Basın Yayın ve Gazetecilik Hatıra Ormanı Projesi"nin, yaklaşık üç yıl önce imzalanan protokolle başlatıldığını anımsattı.
     Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın 81 ile 81 fidan bağışıyla destek verdiği proje kapsamında tüm illerde orman oluşturulmasının amaçlandığını belirten Gölbaşı, şöyle konuştu:
     "Gazetecilik sektöründe çok fazla kağıt kullanılıyor. Buradan hareketle her sektörün, her bireyin doğaya bir borcu vardır. Gazeteciler olarak bizim borcumuz bir nebze daha fazladır diye düşünülerek projeye böyle bir anlam yüklendi. Biz gazeteciler, doğaya olan borcumuzu en azından fidan dikerek ödemeyi hedefliyoruz."
     Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu ise hatıra ormanının bakımını yaptıklarını söyledi.
     Düzenli olarak kuruyan fidanları değiştirip ot alma, bakım ve çapalama işlemlerini gerçekleştirdiklerini anlatan Kalyoncu, "Burayı en geç 20 yıl sonra ağaçlık, ormanlık bir görünüme kavuşturacağız" dedi.
     Kalyoncu, 500 dekar alana sahip ormanda şimdiye kadar yaklaşık 75 bin fidan dikildiğini sözlerine ekledi.
     Daha sonra gazeteciler, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yardımıyla 500 fidanı toprakla buluşturdu.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör - Ali Kemal Akan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Basın Yayın ve Gazetecilik Hatıra Ormanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER