Başkan Akaydından çıraklara yeni yıl sürprizi

Başkan Akaydından çıraklara yeni yıl sürprizi


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Çıraklık Gençlik Merkezinde çıraklar için düzenlenen yeni yıl kutlamasına ortak oldu.
     Antalya Büyükşehir Belediyesinin sanayide çalışan çırakların barınma ihtiyaçları ile eğitim, kültür ve sosyal alanlardaki eksikliklerini gideren Çıraklık Gençlik Merkezinde yeni yıl partisi düzenlendi.
     Partiye Büyükşehir Belediye Mustafa Akaydın da sürpriz yaparak katıldı. Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürekin de eşlik ettiği partide Akaydın, gençlere yeni yıl dolayısıyla hediyeler verdi.
     Çıraklarla yılbaşı pastası kesen Akaydın, gençlere öğütlerde bulundu. Dünyada en çok mesleki eğitimden geçmiş ara insan gücüne ihtiyaç olduğunu ifade eden Akaydın, Kolunuza iyi bir bilezik takarsanız iyi bir iş bulma ya da kendi işinizi kurma şansınız artar. İmkanınız olursa meslek yüksekokullarında sanayide aldığınız eğitimi pekiştirmenin büyük yararı var dedi.
     Mesleki becerisi olanların işsiz kalma gibi riskleri bulunmadığını kaydeden Akaydın, şöyle devam etti:
     Bütün dünya girişimciliğe önem veriyor. Yaş ilerledikçe girişimcilik yönü azalır. Cesur olun, atılımcı olun ve 25 yaşına gelmeden kendi işinizi kurmanın yolunu, yöntemini geliştirin. Şirket kurmaktan sakın korkmayın. Ülkede iş kurmanız için devlet desteği var. İflas da etseniz korkmayın. O bile bir tecrübedir. Önü en açık olan sizin meslek grubunuz. İstikbal sizin için daha parlak görünüyor. (Devlet kapısında iş bulurum) diye kendinizi kilitlemeyin. (Ben de bir gün iş kuracağım) diye yol alın. Ama ustanızdan kopacağınız zamanı da iyi ayarlayın.
     Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk ise sanayideki 50 fabrika sahibinin sanayiden çırak olarak yetiştiğine dikkati çekti. Çıraklık Gençlik Merkezinin Türkiyede bir ilk olduğunu hatırlatan Öztürk, Buraya gözümüz gibi bakmalıyız diye konuştu.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Başkan Akaydından çıraklara yeni yıl sürprizi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER