Başkan Akaydın, yörüklerle biraraya geldi

Başkan Akaydın, yörüklerle biraraya geldi -Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın: -Fısıltı gazetesine göre stadyum karşılığında 40 dönümlük alan alışveriş merkezi yapımı için ayrılmış. Yüzüncü Yıl yeni bir alışveriş merkezi kaldır


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Yüzüncü Yıl sahalarının yerine yapılacak stadyum projesiyle ilgili, Fısıltı gazetesine göre stadyum karşılığında 40 dönümlük alan alışveriş merkezi yapımı için ayrılmış. Yüzüncü Yıl yeni bir alışveriş merkezi kaldırmaz dedi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Yörükler Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri ile bir araya geldi. Başkan Mustafa Akaydın, dernek binasında yaptığı konuşmada, başkanlığı süresince Antalyaya önemli yatırımlar yaptıklarını, ancak geçici tahsislerin iptal edilmesinin hayata geçirilecek bazı önemli projeleri engellediğini savundu. Hizmet için yaptığı projelerin önünün kesildiğini iddia eden Başkan Akaydın, Türkiyede 19 kurumun ayrı plan yapma yetkisi var. TOKİ, Ayasofya Camiini yıksa, yerine otel yapsa, hukuken kimsenin bir şey deme hakkı yok. Her kurumun ayrı plan yapma yetkisinin bulunması, ilerde karmaşaya yol açar dedi.
     Antalyanın stadyum ihtiyacına da değinen Akaydın, stadyum projesinin Danıştay tarafından iptal edildiğini anlattı. Stadyum konusunda Büyükşehir Belediyesine yönelik 4 yıldır eleştiriler yöneltildiğine değinen Akaydın, stadyumların devlet bütçesiyle yapılması gerektiğini savundu. Erzuruma Kış olimpiyatları için 1 milyar dolarlık yatırım yapıldığını belirten Akaydın, Kayak tesisleri şu an bomboş. Kayakçıların kullanacağı asansörler bozulmuş. Antalyanın stat hakkı yok mu- Trabzona, Ankaraya devlet stadyum yapıyor, ancak Antalyaya gelince, burada siyaset farklı rüzgardan esiyor dedi.
     Stadyumun ihalesinin gerçekleştiğini bildiren Akaydın, Heyecanla nasıl, hangi yöntemle yapılacak bekliyorum. Fısıltı gazetesine göre stadyum karşılığında 40 dönümlük alan alışveriş merkezi yapımı için ayrılmış. Yüzüncü Yıl yeni bir alışveriş merkezi kaldırmaz diye konuştu.
    
     -Büyükşehir Yasası-
    
     Başkan Mustafa Akaydın, Büyükşehir Yasasının Türkiyenin eyaletleştirme projesi olduğunu da öne sürdü Türkiyenin federal sistem yapısına uygun olmadığını vurgulayan Akaydın, AKPnin kırsal bölgelerinde oyları yüksek. Adana, Mersin, Antalya, Balıkesir ve Manisa gibi CHP ve MHPli belediyeleri almak için yapılan bir çalışmadır. Antalyanın yüzölçümü, İstanbul ve Kocaelinin yüzölçümü toplamlarının iki katıdır dedi.
     Akaydın, Antalyada hayata geçirmek istediği projeler olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     İhalesine yürütme durdurma kararı verilen Katı Atık Bertaraf Tesislerini yapmak istiyorum. Cadde düzenlemeleri çok övgü alıyor. Her bir cadde, katlı kavşak projesi değerindedir. Cadde düzenlemelerine devam edeceğim. Karayolları Gazi Bulvarını, belediyeye devretmiyor. Bu bölgeyi belediyeye verirse katlı köprülü kavşaklar bu bölgeye yapılmalıdır. Bunu hayata geçirmek istiyorum. Ulaşım sistemini daha kaliteli hale getirmek için çalışmalarımı sürdüreceğim. Ulaşım Master Planı tamamlanmak üzere.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Başkan Akaydın, yörüklerle biraraya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER