Başkan Evcilmen Kaleiçini ziyaret etti

Başkan Evcilmen Kaleiçini ziyaret etti -Kaleiçinde yaşayanlar ve esnafla bir araya gelen Evcilmen, sorunları dinledi


ANTALYA (A.A) - Kaleiçinde yaşayanlar ve esnafı ziyaret eden Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, vatandaşların sorunlarını dinledi, çözüm önerileri getirdi.
     Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Kaleiçinde düzenlenen toplantıda, Kaleiçi esnafı ve semt sakinleriyle bir araya geldi. Toplantıya meclis üyeleriyle, Barbaros, Tuzcular, Kılıçaslan ve Selçuk mahalle muhtarları da katıldı. Toplantıda konuşan Evcilmen, Kaleiçinin önemli bir kültür mirası olduğunu, bundan dolayı Kaleiçinin bir bütün halinde ele alınıp değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
     Vatandaşlar ve esnafın sorunlarını dinleyen Evcilmen, Kaleiçi, Bakanlık, Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Koruma Kurulu ve farklı kuruluşların söz sahibi olduğu özel bir yer. Öncelikle Kaleiçinin kimliğini belirlemek lazım. Kaleiçi, eğlence yeri mi, konaklama yeri mi yoksa ev yaşantısının olduğu bir yer mi- Bunlar belirlenerek, koruma amaçlı plan yapılmalı diye konuştu.
     Kaleiçinde sorunların çözümü için tek elden yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Evcilmen, bunun için Kaleiçinde tam yetkili bir kurum olması gerektiğini belirtti. Kaleiçinin temizliğinin Muratpaşa Belediyesi sorumluluğunda olduğunu ifade eden Evcilmen, 2013 yılından itibaren Kaleiçinin dar sokaklarında manevra yapabilecek çöp araçlarının hizmete gireceğini bildirdi.
     Kaleiçinde yaşayan vatandaşlar ve esnafta, Kaleiçinde barların yüksek sesi, aydınlatma, ulaşım, otopark, hanutculuk gibi sorunları bulunduğunu, bu konuda yetkililerin önlem almasını beklediklerini ifade ettiler.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Başkan Evcilmen Kaleiçini ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER