Basketbol: Banvit

Basketbol: Banvit-TÜBAD Turnuvası -Galatasaray Medical Park: 93 - Lokomotiv Kuban: 83 Salon: Kara Ali Acar Hakemler: Can Atsüren, Tekin Özübir, Murat Tunç Galatasaray Medical Park: Furkan 11, Macvan 14, Ender 1, Hawkins 8, Domer


BALIKESİR (A.A) - 7. Banvit-TÜBAD Turnuvasının ikinci maçında Galatasaray Medical Park, Lokomotiv Kubanı 93-83 yendi.
     Maça hızlı başlayan Lokomotiv Kuban, Baron Jr., Likhodey ve Sheleketoun basketleriyle 4. dakikayı 9-4 önde geçti. Galatasaray Medical Park, Domercant-Furkan ikilisiyle pota altından sayılar bulurken, Lokomotiv Kuban, savunmasını sertleştirerek ve hücumdaki etkisini artırarak, 8. dakikada farkı 8 sayıya çıkardı: (16-8) Rus ekibi, periyodun sonuna kadar üstünlüğünü koruyarak ilk periyodu 18-10 önde bitirdi.
     İkinci periyoda daha etkili başlayan Galatasaray Medical Park, 15. dakikaya girilirken farkı 3 sayıya indirdi: (27-30) Likhodey ve Tkachenko ile pota altında üstünlük kuran konuk takım karşısında Hawkins ve Boniface ile basketler bulan Türk ekibi, 17 dakikada 33-33 eşitliği sağladı. Galatasaray Medical Park, Ersin Dağlı, Engin ve Hawkinsin etkili oyunuyla devreyi, 42-39 üstün tamamladı.
     Üçüncü periyoda da sayı üstünlüğünün verdiği moralle iyi giren Galatasaray Medical Park, Hawkins, Domercant ve Furkan ile boyalı alanda etkili olarak, 24. dakikayı 52-46 önde geçti. Sert savunma ile rakibinin oyunlarını bozan ve boş hücumlarını, Hawkins, Boniface ve Engin ile değerlendiren Galatasaray MP, farkı 12 sayıya çıkardı: (58-46). Türk ekibi 3. periyodu 68-56 önde bitirdi.
     Son periyoda hızlı başlayan Lokomotiv Kuban, 32. dakikada skoru 70-64e getirdi. Kontrolü son dakikalarda tekrar eline alan Galatasaray Medical Park, karşılaşmadan 93-83 galip ayrıldı.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Zafer Akpınar / Ömer Hakan Kibar
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER