Basketbol:

Basketbol: -Boluspor Başkan Yardımcısı ve Basketbol Şube sorumlusu Yamaner: "Bizim hedefimiz Beko Basketbol Ligine çıkmak değil, Boluspor Basketbol Takımı olarak 2inci ligde uzun yıllar mücadele etmek"


BOLU (A.A) - Boluspor Başkan Yardımcısı ve Basketbol Şube Sorumlusu Fatih Yamaner, "Bizim hedefimiz Beko Basketbol Ligine çıkmak değil, Boluspor Basketbol Takımı olarak 2inci ligde uzun yıllar mücadele etmek" dedi.
     Türkiye Basketbol Üçüncü Liginde play-off mücadelesinde Adanaspor ile karşılaşan ve maçtan 75-66 galip ayrılarak play-offta mücadele etme hakkı yakalayan Boluspor 15-20 Mayıs tarihlerinde Kuşadasında oynanacak olan play-off karşılaşmaları için yola çıktı.
     AA muhabirine açıklama yapan Yamaner, Adanaspor maçının çok zor bir karşılaşma olduğunu, buna rağmen kazanan tarafın kendileri olduğunu ifade etti.
     Adanasporun da karşılaşmaya şampiyonluk parolasıyla çıktığını belirten Yamaner, "Rakibimizin kadrosu 3üncü ligin üzerinde bir kadroydu ama biz Bolusporuz ve zafere, inandığımız için galip gelmeyi bildik. Planlamalarımızı adım adım yaptık. Satranç oynar gibi basketbol oynadık" diye konuştu.
     Yamaner, kadroyu oluştururken Bolunun değerlerine sahip çıktıklarını, bu nedenle takım kaptanının Bolulu olduğunu söyledi.
     "Boluspor Basketbol Takımının hedefi, 2inci ligde mücadele etmekti, finallerde de bunu başardık" diyen Yamaner, "Finallere kaldık. Şimdi ise ilk üçe girmemiz gerekiyor. İkinci yada üçüncüde olsak bu şampiyonluk demektir. Çünkü 2inci lige çıkıyoruz. Benim takımıma ve oyuncularıma güvenim sonsuz. Dikenli bir yolda ilerliyoruz. Ama bu yolun sonunda gül bahçesi var. Biz bu gül bahçesinde gezmeye başladık. O gülleri de Kuşadasında toplamaya başlayacağız" şeklinde konuştu.
     Yamaner, basketbol takımının Boluspora bir yük olmadığını, bunun aksine başarılarıyla Bolusporu sırtladığını vurguladı.
     Boluspor Basketbol Takımının kendi yağında kavrulan bir takım haline geldiğini de sözlerine ekleyen Yamaner, şunları söyledi:
     "2inci lige çıktığımızda yaklaşık 450 bin lira bahis oyunlarından gelecek. Bin kişilik salonumuz var ve kombineler satarak buradan da gelir elde edeceğiz. Takım formasına göğüs ve sırt reklamları alarak, gelir elde edeceğiz. Yani sistem kendini döndürecek. Bizim hedefimiz Beko Basketbol Ligine çıkmak değil, Boluspor Basketbol Takımı olarak 2inci ligde uzun yıllar mücadele etmek."
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER