Basketbolda THY Avrupa Ligi Dörtlü Finaline

Basketbolda THY Avrupa Ligi Dörtlü Finaline doğru -İstanbulda yarın başlayacak organizasyonda mücadele edecek takımların bazı oyuncuları, Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumunu ziyaret etti -Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Ş


İSTANBUL (A.A) - Basketbol Avrupa Liginin bu sene başlattığı One Team sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, yarın İstanbulda başlayacak Dörtlü Final organizasyonunda mücadele edecek takımların bazı oyuncuları Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumunu ziyaret etti.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin de katıldığı ziyarette, basketbolcular, çocuklara eğitim verdi ve onlarla çeşitli oyunlar oynadı.
     Ziyarette, Fatma Şahinin yanı sıra, THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY Avrupa Ligi CEOsu ve Başkanı Jordi Bertomeu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Dörtlü Finalde mücadele edecek takımlardan CSKA Moskovadan Milos Teodosic, Ramunas Siskauskas, Barcelona Regalden Marcelinho Huertas, Joe Ingles, Panathinaikostan Mike Batiste, Stratos Perperolou, Olympiakostan Kyle Hines, Georgios Printezis ile Türk ekibi Anadolu Efesten Dusko Savanovic ve Doğuş Balbay katıldı.
     Bakan Fatma Şahin, etkinlikte yaptığı konuşmada, THY Avrupa Ligi Dörtlü Finalinin İstanbulda yapılacak olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, Özellikle dünyanın ünlü basketbol takımlarının sporcularının, bu sosyal sorumluluk projesinde aramızda olmasından, Türkiye Basketbol Federasyonunun organizasyonundan ve Türk Hava Yollarının ilgisinden dolayı şahsım, bakanlığım ve çocuklarım adına teşekkür ediyorum dedi.
     Sporun, özellikle basketbolun, barış ve kardeşlik oyunu olduğunu, sınırları aşarak evrenselleştiğini anlatan Bakan Şahin, bu spordaki takım ruhu olgusunun, modern yönetim anlayışlarının olmazsa olmazı olduğunu dile getirerek, Bugün bu çocuklarımızın, sizlerin önderliğinde ve liderliğinde bu duyguların hepsini yaşamaya başladıklarını görüyorum. Aynı zamanda büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürkün Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim sözünde, bunun yalnızca bir bedensel gelişim değil, bir ahlak unsuru oluşturduğunu, bir akıl oyunu olduğunu gösteren en önemli cümle olarak görüyorum diye konuştu.
     Bakan Şahin, hiçbir başarının tesadüf olmadığını, bugün üst düzey takımlarda oynayan basketbolcuların bulundukları mevkilere gelebilmek için büyük özveri ve çaba sarf ettiğini kaydederek, Bizim 14 bin evladımız var. Bir kısmı burada. Bizim fidanlarımız çok kuvvetli, çok güçlü. Onlara, her alanda fırsat eşitliği sağlıyoruz. Onların güçlü bir ağaca ve güçlü bir ormana dönüşmesi en büyük dileğimiz ve temennimiz. Fırsat verildiği zaman her şeyi çok iyi başarabildiklerine şahit oldum ifadelerini kullandı.
     Fatma Şahin, Dörtlü Finalde mücadele edecek takımlara başarılar da diledi.
     Kotil, Bertomeu, Demirel ve Develioğlu da yaptıkları konuşmada, sosyal sorumluluk projesinin önemine değindiler.
    
     -Çocukların mutlu günü-
    
     Etkinlikte, dünyaca ünlü basketbolcularla bir araya gelen çocukların çok mutlu oldukları gözlendi.
     Sosyal sorumluluk projesi kapsamında yenilenen basketbol kortunun da açılışı yapılırken, basketbolcular, çocuklara temel basket eğitimi verdi ve onlarla çeşitli oyunlar oynayarak, güzel vakit geçirmelerini sağladı.
     Etkinlikle çocuklarla yakından ilgilenen Bakan Fatma Şahin, ziyarete katılan basketbolculara da birer hediye paketi verdi.
     (ERC-ÇET-KAF)
<< Önceki Haber Basketbolda THY Avrupa Ligi Dörtlü Finaline Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER