Batmanda teröristler şantiye bastı

Batmanda teröristler şantiye bastı -Yol yapım şantiyesini basan teröristlerin 7 araç ile işçilerin barınma yerlerini ateşe verdiği bildirildi -Vali Arslan: Kim engel olmak isterse istesin mutlak surette bu hizmetler devam edecekt


BATMAN (A.A) - Batmanda yol yapım şantiyesini basan teröristlerin 7 iş makinesi ile işçilerin barınma yerlerini ateşe verdiği bildirildi.
     Edinilen bilgiye göre, bir grup terörist, dün gece Batı Raman Dağı etekleri ve Dicle Nehri yolu üzerinde yapılacak olan Kantar Köprüsü ile bağlantı yollarının yapım çalışmalarının yürütüldüğü şantiyeyi bastı. Teröristler, şantiyedeki 7 iş makinesi ile işçilerin barınma yerlerini yaktı.
     Vali Yılmaz Arslan, olayın yaşandığı şantiyede incelemelerde bulunarak, firma yetkilileri ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
     Arslan, burada yaptığı açıklamada, terör örgütü mensuplarının bölgede yürütülen yol ve köprü çalışmalarını sabote etmek istediğini belirterek, Burada 7 iş makinesiyle işçilerin barınma mekanı olan bir yer ateşe verilmiş. Allahtan herhangi bir can kaybı veya yaralı söz konusu değil. Elbette bu bölgede yürütülen böyle önemli projeler nedeniyle zaman zaman bu tür sıkıntılar yaşanıyor. Ancak devlet bu yatırımlara büyük önem veriyor dedi.
     Kantar Köprüsü ile bağlantı yollarının yapım projesinin Batman-Mardin güzergahını 60 kilometre kısaltacağını kaydeden Vali Arslan, şöyle konuştu:
     Bizim açımızdan diğer bir özelliği de bu bölgedeki köylerin Batmana daha rahat intikali sağlanacak olmasıdır. Burada yaklaşık 20 milyon lira proje bedeli olan bir işten söz ediyoruz. Müteahhitlerimiz çalışıyorlar. Moralimizi bozmaya gerek yok. Ne olursa olsun bu işleri yapacağız. Çünkü bunlar vatandaş için yapılıyor. Herkes bunun farkında. Devlet gereken tedbirleri almak suretiyle bu çalışmaları süresinde bitirecektir. Parasal anlamda bir sıkıntımız yok. Zarar tespiti yapılıyor. Zararların karşılanması konusunda önemli bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Vatandaşın hangi hizmete ihtiyacı varsa bıkmadan, usanmadan, yorulmadan, bu hizmetleri tamamlayacağız. Kim engel olmak isterse istesin bu hizmetler devem edecektir.
     Arslan, olayı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için bölgede operasyonların devam ettiğini sözlerine ekledi.
     Vali Arslana İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf Karatoprak ve İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan da eşlik etti.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci/ İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Batmanda teröristler şantiye bastı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER