Batman Üniversitesinde ARGE hibe destek tanıtım

Batman Üniversitesinde ARGE hibe destek tanıtım paneli


BATMAN (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Batman Üniversitesi ile sanayi işbirliğinin geliştirilmesi kapsamında sanayici ve öğrencilere yönelik ARGE hibe ve destek tanıtım paneli düzenlendi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Batman Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen ve moderatörlüğünü Batman Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şube Müdürü Hatice Dinçerin yaptığı panelde konuşan Bakanlık Temsilcisi Uzman Rıza Alagöz, proje desteklerinde il ve üniversite farkı gözetmeksizin tarafsız yaklaşıldığını, Batmanda üniversitenin alt yapısının ARGEye müsait olduğunu, bu nedenle sanayici üniversite işbirliğinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.
     DİKA Batman Koordinatörü Alper Demir de DİKA olarak Batmandaki sanayi firmalarına alt yapı ve makine alım projelerine destek verdiklerini, bu yönde başvuruların devam ettiğini, bununla beraber Batmanın proje ve hibe programlarından yeterli desteği alamadığını bildirdi.
     Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Pakma ise TÜBİTAK ve sanayi projeleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Batman Üniversitesinde ARGE hibe destek tanıtım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER