Bayburta engelliler için hissedilebilir kaldırım

Bayburta engelliler için hissedilebilir kaldırım


BAYBURT (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Basın Müşaviri Kenan Önalan, Bayburtta engelliler için yapılan hissedilebilir kaldırımları inceledi.
     Kenan Önalan, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve Beyazay Derneği Bayburt Şube Başkanı Serhat Kılıç ile belediye tarafından kentte yapılan hissedilebilir yüzey kaldırımları inceleyip basın açıklaması yaptı.
     Engelliler için yapılan hissedilebilir kaldırımlara değinen Önalan, Engellilik konusunda eğitimler veriyoruz, çalışmalar yapıyoruz. Gerçekten Bayburta yakışır bir çalışma olmuş. Koca Bayburt diyoruz. Bu haliyle gerçekten koca Bayburt oluyor. Bayburtu büyüten yaptığı işlerdir, metre karesi değildir dedi.
     Önalan, belediyece yenilenen kaldırımlarım sadece görme engelliler için değil, ortopedik engelliler için de çok önemli olduğunu ifade ederek, Son bir yılda biz yaklaşık 7 bin kişiye eğitim verdik. Belediye başkalarına, valilere, belediye başkan yardımcılarına, teknisyenlerimize, peyzaj mimarlarına, mimarlara, herkese eğitim verdik. Bu konuda ilerleme olduğunu görmek, bunu Bayburtta görmek bizi gerçekten çok mutlu etti. İnşallah diğer şehirlere de örnek olur dedi.
     Polat ise hissedilebilir yüzey kaldırımları yapmaya başladıklarında birçok şikayet aldıklarını dile getirerek, Bazı vatandaşlar bunları kimin kullanacağı konusunda sürekli olarak bizlere sorular yöneltiyordu. Hatta bazıları bu sarı koroları neden kaldırımlara koydunuz bunların üzerinde rahat yürüyemiyoruz diye şikayetlerle bizlere geliyordu. Ben de onlarda siz değil görme engelli kardeşlerimiz yürüyecek dedim diye konuştu.
     Bütün çalışmalarında amaçlarının özürlü özürsüz ayrımı yapmadan insanların mutlu olmasını sağlamak olduğunu anlatan Polat, Velev ki bin yılda bir insan gelse bu hissedilebilir yüzeyleri kullansa biz amacımızı gerçekleştirmiş olacağız. Şunu da gururla söylüyorum, şuanda Türkiyede hissedilebilir yüzey uygulamasını yapan en fazla 10 il vardır ve Bayburtta bunlardan birisidir dedi.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Bayburta engelliler için hissedilebilir kaldırım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER