Bayburtta kadın çiftçiler yarıştı

Bayburtta kadın çiftçiler yarıştı


BAYBURT (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının düzenlediği Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi yarışmasının Bayburt finali yapıldı.
     İl Müdürlüğünün konferans salonunda gerçekleştirilen yarışmaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, Ziraat Bankası Şube Müdürü Arif Yıldırım, Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, Arıcılar Birliği Başkanı Yaşar Mutlu, Vali Hasan İpekin eşi Gülten İpek ile vatandaşlar katıldı.
     Yarışma öncesi bir konuşan Karabulut, kadın çiftçilere götürülen eğitim ve yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek için böyle bir yarışma düzenlediklerini ifade ederek, Biz bütün çalışmalarımızı köylümüzün, çiftçimizin milletimizin efendisi olduğu bilinciyle yürütüyoruz. Kadın çiftçilerimiz bizim bakışımızda en cefakar, en saygılı, en takdire layık kişilerdir. Biz hiçbir zaman kadın çiftçilerimizin değerini ne ölçebilir ne de ödeyebiliriz dedi.
     Toplam 8 kişinin katıldığı yarışmada, Demirözü ilçesinden Tuba Şahin birinci, Aydıntepe ilçesinden Şehriye Şimşek ikinci, Hatice Birgül ise üçüncü oldu.
     Yarışmada birinci olan Tuba Şahin, 22 Mayısta Bingölde yapılacak bölge yarışmasında Bayburtu temsil edecek.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Bayburtta kadın çiftçiler yarıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER