Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve

Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi genel kurulu


BAYBURT (A.A) - Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 59. olağan genel kurul toplantısı yapıldı.
     Toplantıya, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, TESKOMB Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akal, Bayburt Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Sekmenli, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Selahattin Karaman, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hayri Tekin ve çok sayıda davetli katıldı.
     Ak Parti Bayburt Milletvekili Özbek, burada yaptığı konuşmada, 2009 yılında dünyada bir finansal kriz başladığını belirterek, Bu kriz az da olsa Türkiyeyi de etkiledi. O dönemde hükümetimiz bir karar alarak faiz oranlarını yüzde 5e çekmişti. Kooperatifimiz de esnafımızı ayakta tutabilmek için büyük gayret gösterdi dedi.
     Kendisinin esnaf olduğunu ifade eden Özbek, Bayburtta kullanılan krediler yüzde olarak oranlamaya vurulduğunda, ticarette değil de araç ve tatil gibi alanlarda kullanılmak üzere alındığını ve geri dönüşlerde de o dönemlerde sıkıntılar yaşandığını gördük. Esnafın bu konularda daha dikkatli davranması gerekiyor diye konuştu.
     Bayburt Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sekmenli ise her bitiş ve başlangıçta bir hesaplaşma yapıldığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Hesaplaşmak için geçen bir yılın başlangıcından bugün ulaştığımız yerdeki rakamlar üzerinden değerlendirmesini yaparken nasıl sorusunu da sorarsınız. 2012ye girerken kooperatifimizin kullandığı finansman 4 milyon 600 bin lira idi. 2012 sonu itibariyle 6 milyon 200 bin liraya ulaştık. Kullandırılan kredilerin 25 bin liraya kadar olan kısmına yüzde 5, yukarı kısmı içinse yüzde 6 faiz oranı uygulanmakta. Bunlara yüzde 1 banka komisyonu ve 100 lira istihbarat ücreti konulmaktadır. Kooperatifimiz bankaca belirlenen 7 sınıf kooperatifler kategorisinin 1inci sınıfında bulunmakta olup 125 bin liraya kadar kredi kullandırmaktadır.
     Konuşmaların ardından Sekmenli, görüşülen gündem maddelerinde yönetim ve denetleme kurulu raporları, bilanço ve gelir gider tablolarını okudu.
     Kongrede ayrıca kooperatif binasının yıkılarak yerine 5 katlı bir bina yaptırılması ve 1inci katta bulunan 116 metrekarelik kısmın 250 bin liraya satılması için yönetim kuruluna yetki verildi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan / Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER