Bayburt Üniversitesi öğrencileri Iğdırlı çocukları sevindirdi

Bayburt Üniversitesi öğrencileri Iğdırlı çocukları sevindirdi


BAYBURT (A.A) - Bayburt Üniversitesi öğrencileri, biriktirdikleri parayla Iğdırda 75 öğrenciye giyecek ve kırtasiye yardımında bulundu.
     Üniversite bünyesinde kurulan Toplum Gönüllüleri Kulübü üyesi öğrenciler, Eğitim Fakültesinden mezun olduktan sonra Iğdırın Tuzluca ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Nahırkıran köyü İlkokulunda göreve başlayan arkadaşları Abdulsamet Ermişi yalnız bırakmadı.
     Bayburt Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve kulübün akademik danışmanı Nuri Can Aksoy, yaptığı açıklamada, Bayburt Üniversitesinin çok değişik kültürden fikirden beslenen öğrencilerin kavgasız, gürültüsüz, kardeşlik içerisinde öğrenim gördüğü bir üniversite olduğunu belirterek, Biz de bu güzel tabloyu daha aktif hale getirmek için geçen yıl Bayburt Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübünü kurduk dedi.
     Gerçekleştirdikleri yardım faaliyetine Bayburtlu esnafın da destek verdiğini ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:
     Geçen yıl bizim öğrencimiz olan ve bu yıl Iğdırın Nahırkıran Köyü İlkokuluna sınıf öğretmeni olarak atanan Abdulsamet Ermiş, bizimle irtibata geçerek okulundaki eksiklikler ve öğrencilerin ihtiyacı konusunda yapabileceğimiz bir şey olup olmadığını sordu. Talebi değerlendirdik ve kısa sürede temin ettiğimiz malzemeleri bugün öğrencilerimizle getirip teslim ettik. Yardımların temininde ağırlıklı olarak kulüp üyesi öğrencilerimizin maddi desteği yanında çözüm ortağımız olan esnaftan da destek gördük. Hepsine teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Bayburt Üniversitesi öğrencileri Iğdırlı çocukları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER