Bayramiç elması TBMMde tanıtıldı

Bayramiç elması TBMMde tanıtıldı -Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ulus: -Tanıtımı yapılırsa çok daha fazla üretim gerçekleştirilebilir


ANKARA (A.A) - Bayramiç elmasının, TBMMde tanıtıldığı bildirildi.
     Türkiye Ziraat Odaları Birliğinden (TZOB) yapılan yazılı açıklamada, 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından kuliste, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulusun, Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile birlikte organik Bayramiç elmasını tanıttıkları kaydedildi.
     Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı İbrahim Yiğite Bayramiç elması ikram edildiği belirtilen açıklamada, toplam 3 ton elma dağıtıldığı ifade edildi.
     Ulus, coğrafi tescili alınan Bayramiç beyazının ardından Çanakkale domatesi ve Bayramiç elması ile Lapseki şeftalisinin de tescil başvurusunun yapılacağını belirterek, Bölgede 12 bin ton Bayramiç beyazı, 110 bin ton Bayramiç elması, 600 bin ton Çanakkale domatesi, 60 bin ton da Lapseki şeftalisi üretiliyor. Bu ürünlerin tanıtımı yapılırsa çok daha fazla üretim gerçekleştirilebilir değerlendirmesinde bulundu.
     Ulus, Lapseki kirazı, Yenice Kapya biberi ve Ayvacık organik zeytinyağının coğrafi tescilini sağlamayı amaçladıklarını da ifade etti.
    
     Muhabir: Seval Ocak Adıyaman
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Bayramiç elması TBMMde tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER