BBP Genel Başkan Yardımcısı Çayır:

BBP Genel Başkan Yardımcısı Çayır: -Darbelerin yargılandığı bir dönemde, darbe anayasası ile yönetilmek bir acizliktir


KAYSERİ (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Darbelerin yargılandığı bir dönemde darbe anayasası ile yönetilmek bir acizliktir dedi.
     Çayır, Kayseride partisinin Melikgazi ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, yeni anayasa çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini belirterek, bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.
     Siyaseti mevki ve makam sahibi olmak için değil, Allahın ve milletin rızasını kazanmak için yaptıklarını vurgulayan Çayır, şöyle konuştu:
     Bize iktidar olamayacağımızı bile bile neden siyaset yaptığımız soruluyor hep. Bunu, bir davaya gönül verenler anlayabilir sadece. Her şey dünyadaki makam veya koltuk için yapılmaz. Biz davamızın doğru olduğuna inanıyoruz ve ahiret için çalışıyoruz. Bizim için iki şey çok önemli. Birincisi Allahın rızası, ikincisi milletin rızası. Gerisi umurumuzda değil. Bu yüzden millete dayalı bir anayasa için bütün siyasi partilerle ve Meclis Başkanı ile görüştük. Darbelerin yargılandığı bir dönemde darbe anayasası ile yönetilmek bir acizliktir. Yeni bir anayasa yapılması için elimizden gelen desteği vereceğiz.
     Türkiye ile Suriye arasında yaşanan gerginliğe de değinen Çayır, Türkiyenin Suriyeye olası bir askeri müdahalede bulunması durumunda bundan zararlı çıkacağını öne sürdü.
     Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun göreve geldiği günlerde komşularla sıfır sorun politikasını çok iyi uyguladığını ancak son dönemde bu durumun değiştiğini savunan Çayır, Suriye ile bizim ne derdimiz var- Tamam, Esed zalim ama bizim komşularımızla iyi geçinmemiz gerekiyor dedi.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber BBP Genel Başkan Yardımcısı Çayır: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER