BBP Genel Başkanı Destici, Adıyamanda:

BBP Genel Başkanı Destici, Adıyamanda: -"(Çözüm süreci) Bu gittiğiniz yol, tuttuğunuz iş, başlattığınız süreç terörü bitirmez. Çünkü bir sürecin içerisinde ABD, İngiltere, İsrail, Barzani varsa bu, terörü bitirmez" (Fotoğrafl


ADIYAMAN (A.A) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm sürecine ilişkin, "Bu gittiğiniz yol, tuttuğunuz iş, başlattığınız süreç terörü bitirmez. Çünkü bir sürecin içerisinde ABD, İngiltere, İsrail, Barzani varsa bu, terörü bitirmez" dedi.
     Destici, Adıyamanın Besni ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Daha sonra parti binasına geçen Destici, burada düzenlediği basın toplantısında, uyarıcı yol gösterici ve sorumlu davranan bir siyasi hareke ve her zaman milletten yana olduklarını söyledi.
     Türkiyenin hem siyasi hem de etnik anlamda kamplaştırılmaya çalışıldığını öne süren Destici, "Biz, bunu reddediyoruz. Biz, 75 milyonun bir ve beraber olduğunu, Allahın emriyle birbirine bağlanan bizlerin kardeşliğine kimsenin zeval getiremeyeceğini söylüyoruz. Çünkü Allahın emrinden başka bizi bağlayan başka bir emir yoktur. Bu yüzden hepimiz tüm inananlar, tüm Müslümanlar bu emre amadeyiz ve bu emrin gereğini yaparız. Dolayısıyla bizi kimse bölemez ve ayıramaz" diye konuştu.
     Çözüm sürecini eleştiren Destici, bu sürecin terörü bitirmeyeceğini öne sürerek, şunları kaydetti:
     "Bu gittiğiniz yol, tuttuğunuz iş, başlattığınız süreç terörü bitirmez. Çünkü bir sürecin içerisinde ABD, İngiltere, İsrail, Barzani varsa bu, terörü bitirmez. Neticede de Türkiyenin hayrına bir şey vermez. İkincisi, siz, PKKyı muhatap alıyorsunuz. Halbuki biz daha önce de önermiştik, PKKyı muhatap aldığınızda siz bölgeyi bütünüyle onların kontrolüne ve yanına itmiş oluyorsunuz.
     Bir muhataplık heyeti kurulmasını istedik. AK Partinin içerisinde PKKnın 3 katından fazla Kürt kökenli milletvekili var. CHPde var, MHPde var, bizde var, cemaatler var, cemiyetler var, manevi önderler var. Bu kişilerden oluşan bir muhataplık heyeti oluşturularak, bunlarla süreç konuşulsun ve bölgenin tamamı dinlenerek, tamamına bir çözüm götürülsün. Şu an da bölgede PKKnın siyasi uzantıları dışındaki herkes bu süreçten rahatsız. Herkes kanın durmasını istiyor, herkes terörün durmasını istiyor. Bu anketler aslında eksik söylüyor. Aslında yüzde 60-65 değil, yüzde 90ın üzerinde bu millet terörün bitmesini istiyor. Fakat aynı oranda da PKK veya Abdullah Öcalanın muhatap alınmasını, onlarla bu sürecin müzakere edilmesini reddediyor. Bu iki ayrımın birbirinden net bir şekilde ortaya konulması gerektiğini düşünüyoruz. Yol yakınken bundan dönülmesini ve bizim önerdiğimiz gibi bir muhataplık heyeti kurularak, bu heyetle problemlerin görüşülmesini ve çözülmesini, diğer taraftan da topyekün mücadele edilerek, PKKnın yok edilmesini istiyoruz."
    
     Muhabir: Emre Evren / Hakan Furkan / Ömer Fansa
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber BBP Genel Başkanı Destici, Adıyamanda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER